Grootste stijging huizenprijzen ooit: 'Het einde lijkt zoek’

videoHuizenkopers hebben het afgelopen kwartaal nog dieper in de buidel getast dan ze al deden. Met een gemiddelde verkoopprijs van 410.000 euro bereikt de oververhitte woningmarkt een kookpunt. In een jaar tijd werden de verkochte huizen gemiddeld 20 procent duurder, een record sinds 1995, toen makelaarsvereniging NVM de gegevens op deze manier begon te verzamelen. 

52 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  3 maanden geleden
  Als de vraag het aanbod ver gaat overstijgen, en het product is statisch (zoals betaalbare huizen) dan stijgen de prijzen. Door het aanbod sterk te verhogen zullen de prijzen snel dalen. Het is echter de vraag, wat er dan gaat gebeuren, met al die kopers die nu veel te veel betalen. Om nog te zwijgen over mogelijke rentestijgingen bij een variabele rentevoet. Als kopers 2008 al zijn vergeten, dan is het te hopen, dat de banken geen hypotheken verstrekken voor het financieren van lucht.
 • Piet Heijn

  3 maanden geleden
  Wereldwijd is er een gigantische coup van de superrijken op de middel- en arbeidersklasse aan de gang. Zou dit verband houden? Bas de Bruijn uit Zeeland.
 • Frans Kok

  3 maanden geleden
  Het begint op een piramidespel te lijken; daarbij kunnen bij een mogelijke plotselinge sterke daling van de prijs de laatste kopers de dupe zijn. Maar ook bij gedwongen verkopen kunnen er nu al verliezers zijn. Denk b.v. maar eens aan scheidingen, waarbij de ene partij de andere moet uitkopen. Voor alle partijen is een evenwichtige markt belangrijk!
 • FJ Rei

  3 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk dat er ruim 70 jaar na de oorlogsjaren, er nog steeds woningnood is? Ondertussen wordt de ene na de andere kantorenpark gebouwd. Dus kom mij niet vertellen dat er geen ruimte is. En kom niet aan met racist geblaat over 'massa immigratie' want dat is al jaren dalende...nog los van het Covid-19 gebeuren! Mvg, FJ Rein
 • M Bessen

  3 maanden geleden
  Dit gaat echt mis, ik ben dan ingestapt, op tijd blijkt nu (eind 2017), maar dit gaat niet goed, de overheid moet ingrijpen en woningen bouwen, die voor 10 jaar verplicht bewonen verkopen voor minder dan 2 ton aan starters (jonger dan 35?). Woonwijken vol met scholen, goede aansluiting op OV. Dit kan zo niet, hier breekt de pleuris over uit, en terecht. De overheid moet ingrijpen!