Volledig scherm
PREMIUM
© GIjs Kast

Grote kans dat je het zelf ook doet: ghosting

AD MagazineHéb je leuk contact op een datingapp, hoor je ineens niets meer. Het overkomt journalist Gijs van der Sanden meer dan eens – en andersom ghost hij ook vaak genoeg . Met terugwerkende kracht voelt hij zich er ongemakkelijk bij.

Quote

Ghosting /go.stiNG/ (geghost), niets meer laten horen na een gesprek op Tinder of na een date

Pling! Mijn telefoon licht op.

‘Gefeliciteerd. Je hebt een nieuwe match!’ staat er op mijn scherm. Zoals altijd als Tinder me een melding stuurt, kan ik mijn nieuws­gierigheid niet bedwingen. Ik laat mijn werk voor wat het is en open de app. Ik zie het vriendelijke gezicht van een goed uitziende jongeman. T. is 34, heeft een lieve lach en kuiltjes in zijn wangen. Aan zijn foto’s te zien houdt hij van honden, tropische stranden en  itgaan. Hoewel ik meer een kattenmens ben, kan ik me best in zijn interesses vinden. Wie houdt er niet van tropische stranden?

T. spreekt me vrij snel aan. ‘Ha Gijs, leuke foto’s! Heb je een fijne dag?’ Ik antwoord dat ik aan het werk ben, maar dat hij me met zijn leuke foto’s uit mijn concentratie haalt. We flirten een beetje. Als ik na wat berichtjes heen en weer vraag wat voor baan hij heeft, antwoordt hij: ‘Ik ben manager bij een callcenter.’