Volledig scherm
Harry Styles © reuters

Harry Styles doet mannen naar haarextensies grijpen

Haarextensies zijn niet enkel meer het domein van vrouwen: met dank aan tienersterren als Harry Styles en Justin Bieber vragen ook mannen haarextensies aan de kapper.

Volledig scherm
Justin Bieber © Getty Images

Ultrakorte haarstijlen voor mannen zijn uit. Dé inspiratiebronnen zijn Harry Styles en Justin Bieber die hun lokken langer laten en vervolgens met wax op het hoofd in volume brengen.

Aan de Daily Mail zeggen kapsalons 'opvallend meer' haarextensies te verkopen aan mannen. Harde cijfers zijn er niet, maar één salon schat dat de verkoop ervan aan mannen met 500 procent is gestegen.

Realityreeks of zelfvertrouwen?
Waarom doen mannen mee aan deze trend? Er wordt vooral gewezen naar realityreeksen waarin mannen hun beautyregime enorm serieus nemen, zoals de Britse realityreeks 'Made in Chelsea'.

'De mannen zien met hun eigen ogen wat het resultaat kan zijn en hoeveel mogelijkheden ze hebben door lang(er) haar.' Justin Bieber bijvoorbeeld draagt het haar afwisselend.

Klinkt goed, maar de waarheid lijkt banaler: 'Wij zien vooral veel mannen met een terugwijkende haarlijn en dan zorgen de extensies voor een vollere haardos en dus meer zelfvertrouwen.'