Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / ANP

Heeft je cv-ketel z’n tijd wel gehad? ‘Eérst stoppen met energie verspillen, dán pas verduurzamen’

Een dik pak sneeuw en vorst staan garant voor winterpret, maar misschien ook voor een energierekening waar je kippenvel van krijgt. Een goed werkende cv-ketel helpt de kosten te drukken.

5 reacties

 • H van Leening

  3 maanden geleden
  We kunnen ook gewoon de waanzin van het Nederland van het gas afhalen stoppen. Gas is een zeer schone brandstof, het is volop aanwezig, het is goedkoop en functioneel en Nederland heeft een geweldige gas infrastructuur. Niet voor niets stappen vele landen juist over op het gebruik van gas maar nee, Nederland wil van het gas af om politieke doelstellingen te halen. In ruil hiervoor mag u uw woning verbouwen en dure investeringen doen om het nog een beetje dragelijk in huis te houden.
 • Bos

  3 maanden geleden
  Gas heeft een co2 verbruik van 0.18 kg per kWh. Elektra is driemaal hoger 0.6kg per kWh. Met een hybride warmtepomp ga je minder gas verbruiken maar ook meer elektra. Stroom van zonnepanelen eraf halen kan je ook doen bij alleen een cv ketel. Waar het om gaat is CO2 reductie. Gas is schoner dan elektra. Bij verbranding komt alleen CO2 vrij . Elektra wordt nog opgewekt met bruinkool.
 • Judels

  3 maanden geleden
  Wat kan men doen als er ook al isolatie is aangebracht in de spouw, huis is van 1990, dubbel glas maar toch energielabels C. Ook HR ketel.
 • linda van kooten

  3 maanden geleden
  Goed verhaal ik hoop dat er ook eens gekeken kan worden om je stroom voor een korte duur op te slaan in een condensator deze zijn veel goedkoper en gaan veel langer mee dan electrische batterijen ben hier best wel mee bezig omdat ik mij stroom van mijn zonnepanelen straks niet voor een habbekrats (5ct)Ga verkopen.Dan maar een deel stroomverlies door te kiezen voor een condensator
 • E.J. Zegwaard

  3 maanden geleden
  In dit verhaal over de zonnecellen vergeet men altijd weer dat na afschaffing van de saldering de vergoeding voor de door jou geleverde stroom slechts een cent of 6 gaat worden. (Opwekkingskosten) Want vadertje staat stopt heus met deze subsidie.
 1. Living the dream met topdesigner Osiris Hertman
  Play

  Living the dream met topdesig­ner Osiris Hertman

 2. Stap voor stap: zo maak je zelf een mooi wandplankje
  Play

  Stap voor stap: zo maak je zelf een mooi wandplank­je