Henny du Pree in de Oud-Beijerlandse wijk die gaat worden gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny du Pree in de Oud-Beijerlandse wijk die gaat worden gesloopt. © Jeffrey Groeneweg / Qphoto

Henny (77) moet na bijna vijftig jaar haar huis uit: ‘Ik heb twee dagen lopen janken’

Met betraande ogen doet ze haar verhaal en soms barst ze in huilen uit. Henny du Pree woont in de Oosterse Gorzen in Oud-Beijerland, de wijk waarvan de woningcorporatie heeft besloten dat ze wordt gesloopt. En dat voelt voor veel bewoners alsof hun wereld vergaat. ,,We worden zo even opzijgeschoven, maar we laten het er zeker niet bij zitten.”

27 reacties

 • G Hoogendam

  2 maanden geleden
  Dit probleem hoor je in meer plaatsen: Woningbouwverenigingen hebben geen geld meer voor renovaties omdat de overheid een extra bijdrage vraagt per verhuurde woning. Bovendien is de woningnood hoog en zijn er gewoon veel huizen nodig. Dit is een groot dilemma, waarbij mensen uit hun vertrouwde omgeving weg moeten. Wie steun zoekt, kan vaak de plaatselijke SP-afdeling vragen, de SP is gewend om mensen te ondersteunen bij dit soort acties.
 • Ton Schaap

  3 maanden geleden
  Hebben een vochtprobleem😳 Woning is dus ‘oud’ en gedateerd. En bewoners mogen terug als nieuw bouw klaar is. Ligging blijft hetzelfde, dus men gaat erop vooruit, ook qua comfort. Dus waarom klagen?
 • Sander Dijk

  3 maanden geleden
  Henny heeft in die 50 jaar minimaal 1 miljoen euro maatschappelijk geld ontvangen. Want als ze vrije sector had gewoond had ze veel meer betaald. Ik gun het Henny hoor. Maar dan nu nog klagen dat gaat alles te buiten. Henny mag de samenleving ook bedanken
 • Albert van der Mey

  3 maanden geleden
  beslissingen die voor je genomen worden zijn nooit prettig. Echter zelf heb ik persoonlijk de ervaring dat sloop nieuwbouw goed was voor mijn wijk. Wij wonen nu alweer 20 jaar in een nieuwbouw woning, en betalen veel minder aan energie dan toen.
 • s jong

  3 maanden geleden
  Het grote probleem is dat woningcorporaties eerst hun huizen duurzamer moeten maken voordat ze nieuw mogen bouwen. De goedkoopste optie is dus afbreken en "duurzaam" nieuwbouwen, met dank aan de milieufreaks! En dan te bedenken dat er een groot tekort aan woningen is. De overheid en gemeenten doen niets en stimuleren dit zelfs, mijn idee is zonnepanelen op oudbouw en nieuwbouwen op een andere plek, duurzamer dan afbreken en nieuwbouwen! S Jong