Een eigen huis is voor velen onbetaalbaar geworden. Hoe anders was de situatie nog niet zo lang geleden?
Volledig scherm
PREMIUM
Een eigen huis is voor velen onbetaalbaar geworden. Hoe anders was de situatie nog niet zo lang geleden? © Eric Elich

Het is nu niet meer voor te stellen: acht jaar geleden kreeg je een keuken en fikse korting op een huis

Een eigen huis is voor velen onbetaalbaar geworden. Hoe anders was de situatie nog niet zo lang geleden? Toen waren woningen niet aan de straatstenen kwijt te raken. De gekste acties werden verzonnen om een huis te verkopen. Kortingen van tienduizenden euro’s - het klinkt onwerkelijk. Welkom in andere tijden.

16 reacties

 • Mirko Matic

  1 jaar geleden
  Ik denk dat probleem is liberale economie en te veel tolerantie van mensen voor beslissingen van overheid. De prijzen van woningen zijn gewoon speculatie in NL. Tien jaar geleden vroeg ik mensen waarom prijzen dalen , ze zijden: dat is gewoon de markt! Laatste jaar bezocht ik een huis van 600k een makelaar wilde niet met mij praten omdat daar was ook een investeerder die was aan verhuizen van zijn rijkdom van VK naar Europe als gevolg van Brexit in bezichtiging. Dus dit is ook gewoon de markt!
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Men moet niet alles geloven wat de media schrijft of publiceerde.
 • jetse dijk

  1 jaar geleden
  E Seckel Meer bouwen helpt niet ? Juist wel ! Hoe meer je bouwt , hoe meer je aan overschot krijgt aan woningen, waardoor de koopprijzen zullen zakken ! Dus de credo is bouwen, bouwen en bouwen, maar eerst moet er een echte regering komen die het startschot geeft om te gaan bouwen !
 • P. Tettert

  1 jaar geleden
  De rente is enorm laag, bewust beleid van de ECB. Draghi wilde deze lage rente om de zuidelijke landen in Europa lucht te geven. Misschien begrijpelijk wel ergens. Als de rente stijgt naar 10-15% hebben veel kopers een enorm probleem. ECB zal dan niet thuis geven, maar het evenwicht in Europa is hersteld. Mensen pas op, geniet nu van je leven, want de rijkere landen en haar inwoners betalen straks de grootste prijs!
 • Hennie Dijksman

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig geeft de consument aan enorme bedragen voor een woning te kunnen betalen en maar janken over hun koopkracht, een halve ton overbieden op een veel te duur huis, iedere korte schoolvakantie staan ze in de rij op Schiphol, altijd de nieuwste smartphone, grootste SUV enz. Om dit soort mensen van dienst te kunnen blijven wacht de wereld ongeduldig tot de poolkappen gesmolten zijn zodat er nog meer olie gewonnen kan worden en de aarde nog sneller opwarmt.