President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot.
Volledig scherm
PREMIUM
President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. © Hollandse Hoogte / ANP

Het wordt echt tijd voor stevig ingrijpen in de woningmarkt, waarschuwt De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank waarschuwt voor toenemende risico’s voor particulieren. Huishoudens steken zich steeds dieper in de schulden voor een huis en beleggen risicovoller.

48 reacties

 • Hans Laats

  3 dagen geleden
  Hans Laats. Wordt een tweede woning hier en in het buitenland/ chalet ook in box 3 belast🤔. Wordt de villa's en riante dure van de belasting betaler, die gebruik wordt door het Koninklijkhuis ook in box 3 belast 🤔. Nee ! Word(t)-en de rijke criminelen hun vermogen en dure huizen 🏤 ook in box 3 belast of is hun vermogen reeds gestald op de Kaaiman eilanden of Panama (PandoraPapers) 🤔. Ook niet denk ik. Tja er is altijd al een verschil tussen rijk en arm het veranderd dus niet 😲.
 • Gerald Wolf

  4 dagen geleden
  Bijzonder dat er wordt gesproken over het belasten van de eigen woning in box 3 terwijl een jacht (voor eigen gebruik) van een half miljoen nog steeds is vrijgesteld in box 3
 • Arend

  5 dagen geleden
  We iemand die in schijnwerper wil staan. Mosterd na maaltijd. 10 jaar geleden had er al ingegrepen moeten worden. Nu is het al te laat.
 • A. van Rijnsbergen

  5 dagen geleden
  @Marcel Breukink "Een koper heeft aan het einde van de rit minstens 30% overheidssubsidie gehad." Weer zo'n tendentieuze reactie, niet gebaseerd op de feiten. Genoemde 30% betreft uitsluitend de betaalde rente. Met de huidige hypotheekrente van 1-1.5%, die veelal voor 20 jaar wordt vastgezet, is de "minstens 30% overheidssubsidie" bij een huis van stel 500.000 niet veel meer dan hooguit 150 per maand. Stellen dat de overheid bijna 1/3 van het koophuis betaalt is dus complete onzin.
 • J.J. van van Gool

  5 dagen geleden
  Beste marcel breukink u vergeet voor het gemak even te vermelden dat een huizenkoper vele male meer geld kwijt is aan onderhoud wat de huurder van verhuurder krijgt en de huizenkoper zelf mag ophoesten. Dit overstijgt de 30% overheidssubsidie ruimschoots!