Een verwarmingsradiator.
Volledig scherm
Een verwarmingsradiator. © Shutterstock

Het wordt kouder: hier moet je op letten als de verwarming (of kachel) weer aan gaat

Velen zullen het zo lang mogelijk hebben uitgesteld. Nu de temperaturen overdag onder de 10 graden duiken, gaat echter in veel huizen de centrale verwarming weer aan. Voordat je aan de knoppen gaat draaien, zijn er enkele zaken die je even moet controleren. Oók als je een kachel, stadsverwarming of elektrische warmtepomp hebt.

29 reacties

 • Sander de Koning

  3 maanden geleden
  Als het kouder wordt trui aan en een deken over je benen,dit werkt perfect.Opmerking:Vroeger hadden we niet eens een verwarming,zat het ijs aan de binnenkant van de raam en we zijn allemaal groot geworden.
 • W. Scheurwater

  3 maanden geleden
  Het probleem is dat we decennia lang ons gas verkocht hebben en van de opbrengst de 'pot verteerd'. Want gas kon je makkelijk elders inkopen. Nu zie je de consequentie. Afhankelijk geworden van veelal totalitaire staten. En dat terwijl we, als het gasbeleid anders was aangepakt, als een 'kip op een gouden ei' hadden kunnen zitten. De politiek keek alleen naar de opbrengst op de korte termijn. En dit is het resultaat. Doe wat geschiedkundig onderzoek vanaf ±1960 en je weet hoe het zo gekomen is.
 • Panos Zouzos

  3 maanden geleden
  Welcome to Nederland 2.0 Thanks Rutte! Neoliberals en Davos, geniet ervan!
 • R.A Vuuren

  3 maanden geleden
  Dit is toch de basis voor een cv installatie. Snap niet dat dit uitgelegd dient te worden en mensen dit niet zouden weten.
 • P. Lomito

  3 maanden geleden
  In juli dit jaar zijn wij verhuisd naar Curaçao. In plaats van een duizelingwekkende gasrekening hebben we nu een pittige stroomrekening voor de airco's. In december worden zonnepanelen en accu's geplaatst en dan is de stroomrekening geen probleem meer. In plaats van een paar weken mooi weer om 's avonds buiten te zitten, doen we dat nu ELKE avond. Op een "koude", regenachtige dag koelt het hier 's nachts af naar 24°C. Ook dan gaat de airco aan (op 24°C) om de luchtvochtigheid te verlagen.