Ikea Brusen driezitsbank (€179)
Volledig scherm
PREMIUM
Ikea Brusen driezitsbank (€179)

Hij bestaat: de perfecte tuinset

Babyboomers, millennials, studenten: voor iedereen is een passende tuinset te vinden. Laat dat maar over aan interieurspecialist Marlous Snijder.

Wie?
Marlous Snijder zette interieurblog ohmarie.nl op, voor ‘tegendraadse inspiratie voor de creatieve geest’. Ze schrijft over vintage en kringloopwinkels, onder meer voor VT Wonen. Voor deze krant schreef ze lange tijd de rubriek Maison Marlous.

De tijd waarin we konden kiezen uit twee soorten tuinmeubels (plastic witte of groene van Hartman) ligt gelukkig ver achter ons. Tegenwoordig willen we onze buitenruimtes bij onze woonkamers trekken om aldaar het loungen, chillen of - op z’n Hollands gezegd - ontspannen voort te zetten als ware onze tuin een woonkamer, maar dan zonder plafond.

Nu onze recreatieve neigingen beperkt moeten blijven tot onze tuinen, balkons en dakterrassen, kunnen we onze achtersten maar beter vlijen op iets fraais en comfortabels. Uiteraard geheel afgestemd op onze mensenwensen. Bepaal dus eerst aan welke voorwaarden jouw tuinstoelen moeten voldoen. Wil je er uren lekker op kunnen lezen? Moeten ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn voor een kop koffie in de zon? Mogen ze veel of weinig ruimte innemen? Moet de rugleuning omlaag kunnen voor een dutje? Worden de meubels blootgesteld aan de elementen, of kun je ze droog opslaan?

Ik help je een eindje op weg en selecteer de mooiste tuinmeubels, ruwweg ingedeeld per doelgroep, beschikbare ruimte en gebruik.