Paardenbloem.
Volledig scherm
Paardenbloem. © Getty Images/EyeEm

‘Hoe krijg je het onkruid tussen de tegels het beste weg?’

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag: onkruid wieden.

41 reacties

 • Wendy Duivenvoorde

  1 maand geleden
  Een keteltje gekookt water op een droge zonnige dag is genoeg om onkruid te verwijderen!
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Een flinke aangestoken hoeveelheid wasbenzine of spiritus doet wonderen
 • Wim Van swigchem

  2 maanden geleden
  Azijn is haast nog giftiger als roundup of menig ander bestrijdingsmiddel, het wordt nauwelijks afgebroken in de grond daardoor spoelt het in het grondwater waardoor deze steeds zuurder wordt, met alle gevolgen van dien. Omdat azijn heel goedkoop is wordt het veel gebruikt, voor de gevolgen doet men de ogen dicht. Mechanische onkruidbestrijding is het beste, of heet water , stoom of branden.
 • Arie Reijnen

  2 maanden geleden
  De milieu vriendelijkste manier is er water op te gieten dat net van de kook is zo tussen de 70 en 85 graden. Het gaat binnen een paar dagen dood en dan even de voegen krabber. Het voordeel is dat nu de wortels ook dood zijn en het langer wegblijft. Veel gemeenten passen deze methode al toe
 • Anneke Koot

  2 maanden geleden
  Pure schoonmaakazijn werkt ook goed
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.