Volledig scherm
© thinkstock

Hoe vrouwen tijdens bevalling orgasme kunnen krijgen

Hoewel bevallingen meestal geassocieerd worden met veel pijn, zou het volgens wetenschappers aanzienlijk aangenamer kunnen verlopen. Dankzij de productie van het 'liefdeshormoon' oxytocine, dat bij de bevalling vrijkomt, zou bij de barende vrouw een orgasme kunnen worden opgewekt.

Na een onderzoek in de het blad Sexologies blijkt dat dit bij 0,3 procent van de bevallingen het geval is. 'Net als bij een vrijpartij wordt bij de bevalling de baarmoederhals gestimuleerd, evenals de vagina en de clitoris. Bovendien treden er baarmoedercontracties op', legt Barry Komisaruk, hoogleraar aan de Rutgers University in het Amerikaanse New Jersey, uit in LiveScience. 'Veel vrouwen zeggen dat contracties van de baarmoeder plezierig aanvoelen tijdens seksuele stimulatie.'

Komisaruk verbindt voordelen aan de orgasmebeleving. Zo kan het volgens hem dienst doen als perfecte pijnstiller, aangezien de orgasmes zich regelmatig herhalen en 10 tot 15 seconden kunnen aanhouden.

  1. Uniek Engels landhuis staat te koop voor 2,8 miljoen: 'Ik denk dat ik huilend weg ga’
    PREMIUM

    Uniek Engels landhuis staat te koop voor 2,8 miljoen: 'Ik denk dat ik huilend weg ga’

    Het is niet alleen een van de duurste woningen in de Rotterdamse regio, maar ook een van de meest markante villa’s aan de Voornse goudkust. Het Engelse landhuis aan de Kooysightlaan in Oostvoorne, dat te koop staat voor bijna 2,8 miljoen euro, is volgens makelaar René van Nierop uniek in dit gebied. Het landhuis stond al in meerdere woonmagazines vanwege de bijzondere stijl. ,,Alles is hier ter plekke met de hand gemaakt’’, vertelt hij.