De maximale hypotheek moet volgend jaar omlaag luidt het dwingende advies van het Nibud.
Volledig scherm
PREMIUM
De maximale hypotheek moet volgend jaar omlaag luidt het dwingende advies van het Nibud. © ANP

Huizenkoper krijgt volgend jaar minder hypotheek: ‘Daarop gaan prijzen reageren’

De maximale hypotheek moet volgend jaar omlaag luidt het dwingende advies van het Nibud. Huizenkopers zijn te veel geld kwijt aan energie en levensonderhoud.

58 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Zat er al heel lang aan te komen natuurlijk en toch ging het kunstmatig hoog houden vd prijzen gewoon door met overbiedingen tot soms 20/30%, waar is de nuchterheid en het simpel hoofdrekenen gebleven als ons kinderen 600.000 gaan lenen?
 • Laurien Veldman

  2 maanden geleden
  @Vincent Volgens mij zit je jezelf rijk te rekenen. Je betaalt echt geen 170 netto voor je koopwoning. Je moet de aflossing van 500 daar nog bovenop rekenen. Dus je betaalt gewoon bijna 700 euro per maand en daar kun je prima voor huren. Tenzij je aflossingsvrij hebt maar dat is nog erger.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  Wie denkt er nog aan huizen kopen in tijden van hoge inflatie en destabilisatie door oorlogsdreiging? Waarschijnlijk alleen nog beleggers? Ondanks de dalende vraag naar hypotheken (koopwoningen) zullen m.i. de prijzen van woningen nl. niet evenredig dalen, omdat de vraag naar woningen nog steeds het aanbod verre overtreft. De vraag naar woningen geldt m.i. momenteel als 'statisch'. 
 • I van schaick

  2 maanden geleden
  @Janine de Jager Hypotheekrenteaftrek afschaffen betekent de genadeslag voor veel middeninkomens die nu al nauwelijks meer rond kunnen komen door de hoge inflatie. Trouwens de HRA afschaffen, dan ook het mes in de talloze subsidies voor de sociale huursector, waar volgens het CBS/CPB ook jaarlijks 12 miljard belastinggeld heen gaat. Gelijke monniken gelijke kappen!
 • Rob Maas

  2 maanden geleden
  @vincent berust, je hebt geluk, velen moeten heel duur huren omdat je voor die prijs echt geen huis meer kan kopen.