Woningen in de Utrechtse wijk Tuindorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningen in de Utrechtse wijk Tuindorp. © Erik van 't Woud

Huizenkopers schamen zich: 'Voel me bezwaard om te vertellen dat we 7 ton hebben betaald'

De huizenmarkt is definitief ontspoord. Kopers zijn ten einde raad en ‘gaan er met gestrekt been in’. Met nóg hogere prijzen tot gevolg. De starter staat met lege handen. Met alle risico’s op een burn-out, zo klinkt het.

30 reacties

 • B. Honing

  4 maanden geleden
  Wij hebben wegens onze leeftijd nog tot 1 december 2022 om een woning te kopen en onze dochter verhuist mee we willen de stad uit en zoeken richting noord Brabant we hebben 230.000 te besteden en eigelijk niet echt eigen geld door een huur van 1200 kaal pm we zoeken een eengezinswoning met 4 slaapkamers en ruime tuin wegens de honden maar helaas raak nu al in de stress hebben 5x een bod gedaan en gewoon 20 tot 50.000 overboden ook door investeerders en die verhuren het dan weer moe er van
 • Corrie Bos

  4 maanden geleden
  Durf eens buiten de regio te kijken. Ik woon zelf in Brabant maar als ik bv eens kijk in de Betuwe (30 min rijden van Utrecht met de auto en 15 min met de trein) dan vind ik daar in bv Meteren een 2 onder 1 kap / semi vrijstaand met garage en grote oprit op een ruime kavel. (Ca 370 m2). (Vrije ligging) Biedprijs v.a. 450.000,=. Hier zijn mogelijkheden om zowel aan de achterkant / zijkant vd woning uit te breiden. Een huis kan je aanpassen maar een kavel niet. Een overweging waard. En goedkoper.
 • VanBukkem

  4 maanden geleden
  Ik snap niet dat mensen nog steeds meegaan in deze huizengekte. Je legt gewoon je hoofd op het hakblok met deze prijzen. Er hoeft maar dit mis te gaan en hoppa daar ga je. Nee dan vind ik dat systeem in dat gekke toch beter, waar je gewoon de sleutels kunt inleveren bij de bank en zeggen van 'bekijk het maar met dat kuthuis.'
 • Karin Voorn

  4 maanden geleden
  @L Koenraad: het klinkt zo makkelijk, maar zo is het. Mensen staan jaren ingeschreven voor een huurwoning. Wij woonden vorig jaar nog in een huurappartement (vrije sector) en betaalden bijna 1000 euro huur per maand. Ik werd werkeloos en had dus een lager inkomen. Vorig jaar een rijtjeswoning gekocht en 'maar' 10.000 euro boven de vraagprijs betaald. Maar nu wel met 300 minder woonlasten per maand. Dat scheelt toch een hoop geld. En dan ook nog meer ruimte dan in een appartement.
 • Antal Bos

  4 maanden geleden
  Als je probeert dat huis nu te bouwen ben je een vergelijkbaar bedrag kwijt aan de enorm opgelopen arbeidslonen en materiaalkosten.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.