Huizenprijs voor het eerst sinds lange tijd gedaald: ‘Lichte bries door oververhitte woningmarkt’

videoDe koopwoningmarkt koelt eindelijk af. Er zijn het afgelopen kwartaal meer huizen te koop gezet, minder huizen verkocht en de huizenprijs is voor het eerst sinds tien jaar meer dan 2 procent lager dan een kwartaal eerder.

29 reacties

 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Laat je maar niets wijs maken, hoe duur je huis ook is. Je mag deze centen niet meetellen met je persoonlijke rijkdom, want het zijn afbetaalde lasten en je bent gewoon huisarm. Het enigste wat je kan doen, is er fijn naar kijken. Je koopt een huis om het af te betalen, en zonder enige hypotheek door het leven te gaan. Cash en/of investments etc. is het enigste geld wat meetelt. Tip v/d Dag: Spaar ook nooit geen enkele cent, sparen is voor kinderen, volwassen mensen investeren hun geld.
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik zou als jongere voorzichtig zijn met het kopen van een huis,het is nu hartstikke duur en je zit er met veel hypotheken dertig jaar aan vast. Gelijk met alle andere plannen die je hebt met baan en bv een gezin of anders,ik heb het destijds ook gedaan,geen spijt van gehad maar goedkoper dan huren is het niet,bij ons begon het groot onderhoud na dertig jaar net als de nieuwe keuken,20.000 badkamer 20.000,dakgoten,2500 enzovoort,kijk uit waar je aan begint
 • de Kooker

  3 maanden geleden
  Wat ik onzinnig vind dat je én torenhoge WOZ betaalt én Inkomstenbelasting over je AFbetaalde huis. Je hebt al belasting afgedragen op je loon om het huis te kunnen koop vervolgens moet je belasting betalen omdat je er voordeel van zou kunnen hebben. Nu je hebt alleen maar kosten om het te onderhouden en nu om van het gas af te gaan. Als je zoveel geld in je huis moet pompen laten ze dan eerst maar die belasting afschaffen. Er zijn wel andere manieren om de staatskast te spekken.
 • Rudy van der Burg

  3 maanden geleden
  @ Nikos. De markt is inderdaad verziekt en dat hebben we zelf laten gebeuren omdat we toch een plek nodig hebben om te moeten wonen. Als iedereen niet zou kopen of huren vanwege de hoge prijzen stopt het vanzelf, misschien gaat dit nu gebeuren? Al helpt het maar een beetje...
 • Nikos Smith

  3 maanden geleden
  Rudy. Met straks een rente van 11 procent en 200.000 failiete bedrijven, komen er veel huizen op de markt. Die koopt niemand vanwege diezelfde rente en huur je voor een prikkie. In de jaren 70 kon je voor bijna niks een grachtenpand huren of kopen. Stef blok heeft dit allemaal mooi geregeld. Dank vvd. En nog geen cent teveel van russisch geld in beslag genomen. De belangen van de vvd en dit kabinet zijn wel weer duidelijk.