Ter illustratie: tekoopborden langs de Leenderweg in Eindhoven.
Volledig scherm
Ter illustratie: tekoopborden langs de Leenderweg in Eindhoven. © Juan Vrijdag / DCI Media

Huizenprijzen daalden nooit eerder zo hard: makelaars spreken van keerpunt op woningmarkt

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal met 5,8 procent gedaald naar gemiddeld 425.000 euro. Nooit eerder daalden huizenprijzen volgens makelaarsvereniging NVM in één kwartaal zo hard. En het aantal huizen dat te koop staat stijgt enorm. NVM spreekt van ‘een keerpunt’.

39 reacties

 • Arthur van der Linden

  1 maand geleden
  Gemiddeld 425000 euro? Is ook nog belachelijk veel geld en voor gewone mensen niet te betalen.
 • Nico Kikke

  2 maanden geleden
  Wat de kop van zo'n artikel misleidt. In nog 47 % van de gevallen wordt de vraagprijs nog overboden. Dus gekte neemt af maar de vraagprijzen dalen nog niet
 • Roelf

  2 maanden geleden
  De meeste kopers proberen het maximale bedrag te lenen wat de bank verstrekt, en daarvoor een woning te kopen. Daardoor zijn de huizenprijzen direct gekoppeld aan de hypotheekrente. Immers, als de rente stijgt, zal de bank een lagere lening verstrekken. Als alternatief kan een (individuele) koper zich bedenken welk huis hij of zij echt nodig heeft, om pas daarna te kijken welk bedrag daarvoor geleend moet worden.
 • Bobby De Jong

  2 maanden geleden
  En nu maar hopen, dat de geldverstrekkers niet vragen om een hertaxatie. Wat zullen er veel huiseigenaren in de problemen komen! Mochten banken dit wel doen, dan zal de Rabobank ongetwijfeld voorop lopen. Net zoals ze na 2007 veel bedrijven op soortgelijke wijze om zeep hebben geholpen.
 • Yoshua Kreukniet

  2 maanden geleden
  Jaar in jaar uit stijgingen van 20 tot 25% en dan doen we nu met een daling van 5% of er iets rampzalig plaatsvind. Wanneer ik de woningen in mijn buurtje zie, begin van de eeuw gekocht voor een paar ton. Vorig jaar een gelijkwaardige woning hier in de straat verkocht voor ruim een miljoen!. Verhuizen zal ik niet, de waardestijging en daling is voor mij niet belangrijk. Mensen in een verrotte relatie die net hebben gekocht, die hebben misschien een probleem. Het leven bestaat uit problemen.