Joris van Gennip
Volledig scherm
PREMIUM
© Joris van Gennip

Huurders zitten in het nauw: ‘Als je veilig in je koopwoning zit, merk je niet wat er aan de hand is’

Directeur WoonbondZeno Winkels kijkt uit naar het tweede grote woonprotest, morgen in Rotterdam. ,,De situatie is maatschappij-ontwrichtend. Als we niets doen, loopt het land vast”, zegt de directeur van de Woonbond, die opkomt voor de belangen van huurders.

30 reacties

 • Ryan Carvalho

  1 jaar geleden
  Gewoon teveel mensen in dit land en teveel eengezinswoningen worden bewoond door een persoon. Het blijven bouwen van huizen is geen oplossing, de ruimte is beperkt en op ten duur krijgen we dan teveel huizen.
 • Bag Elkhoulati

  1 jaar geleden
  @L.I.N Kuijpers….💪🏽💪🏽🤣🤣!! Mensen verwachten denk dat het ze gewoon zomaar komt aanwaaien. Als je wilt huren moet je gewoon vanaf je 18de ingeschreven staan bij een coöperatie. En wil je kopen dan moet je daarvoor al begonnen zijn met sparen en het geld in een eigen woning stoppen… dat kan nu nog steeds ook al zijn de prijzen wat aan de hoge kant. Stop met jammeren en steek je energie in iets dat helpt!
 • Sjaak Valkering

  1 jaar geleden
  Mensen, vooral op partijen als VVD en D66 blijven stemmen. Dan komt alles goed.
 • Ruud de Vos

  1 jaar geleden
  Ik heb ruim 15 jaar op een fatsoenlijk huurhuis moeten wachten. Zo'n beetje iedereen met ern bepaalde indicatie en kortere inschrijftijd mocht voor; statushouders, mensen met een zorg- of WMO indicatie, herstrucureerders en ga zo maar door. Om gek van te worden. Hoewel ik de instelling heb dat ik dit huis pas verlaat als ik in een kist lig, heb ik mij voor de zekerheid toch opnieuw ingeschreven als woningzoekende. Je weet maar nooit in dit land ...
 • John Delsing

  1 jaar geleden
  Nederland zakt af en behoorlijk ook. Dat komt niet alleen door tien jaar Rutte maar wel voor een groot gedeelte.