Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat net als bij de sociale huur een puntensysteem gelden.
Volledig scherm
Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat net als bij de sociale huur een puntensysteem gelden. © ANP / ANP

Huurprijs van deel woningen in de vrije sector aan banden gelegd

Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat, net als bij de sociale huur, een maximale huurprijs gelden.

33 reacties

 • els cazemier

  2 maanden geleden
  @ Nelleke den Boer: Hoe weet je dat ouderen graag hun (afgeloste) eengezinswoning verlaten? Of dat huurhuis waar ze nu nog met een redelijke huur wonen? Om in plaats daarvan in een kippenhok zonder buitenruimte te gaan zitten , voor veel teveel geld... Ik ken geen enkele oudere die zijn woning gaat verlaten, behalve om medische noodzaak, zoals een verpleeghuisopname. (85- 90+) En omdat de wachtlijsten daar ook giga zijn zou ik zeggen: Kom over 10 of 20 jaar maar eens weer...
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  En bij de woningbouw verenigingen dan.Elk jaar duurder en je hebt niks meer bij mij al van 525 euro nu na tien jaar 657.Heb dan hetzelfde huis is alleen een keer geverfd buiten kant.
 • Dennis van den Broek

  2 maanden geleden
  900000 woning erbij in 7 jaar. Prettige wedstrijd met een stikstofprobleem en een tekort aan materialen en personeel. Vwb het puntensysteem, dus huizen die nu voor €850 op de markt staan, worden dus €151 euro duurder? Of snap ik het verkeerd. Daarbij, de gemeente gaat handhaven? Want die kunnen wel een blik personeel opentrekken?
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  @Menno Kramer: Wat raar dat het u ontgaan is dat de huurprijzen in de vrije sector gigantisch uit de hand gelopen zijn. Voor het appartement dat ik binnenkort ga verlaten wegens verhuizing, gaat de volgende huurder inclusief servicekosten en verplichte parkeerplaats (ook voor wie geen auto heeft!) €1025 betalen voor 49m2 zonder eigen buitenruimte! Toen ik hier kwam was het nog sociale huur, maar na verkoop van het pand aan een projectontwikkelaar is de boel totaal losgeslagen.
 • Menno Kramer

  2 maanden geleden
  Wat raar dat ik niet zelf kan bepalen wat ik vraag bij het verhuren van mijn woning. Het is mijn woning niet de woning van de overheid.