Huurprijzen aan banden: verhuurder mag straks niet meer vragen wat hij wil

Met videoVerhuurders mogen straks voor een woning niet meer vragen wat ze willen. Het kabinet gaat de huren in de vrije markt deels aan banden leggen. Net als bij sociale huurwoningen worden er normen gesteld aan hoe hoog de huurprijs mag zijn.

87 reacties

 • Groenen

  1 maand geleden
  Het aantal huurwoningen zal flink afnemen hierdoor. Vele grotere verhuurders zullen hun bezit min of meer gedwongen verkopen. Dit omdat er geen rendement gemaakt kan worden. Onderhoudskosten en andere lasten van verhuurders nemen namelijk alleen maar toe. Die woningen worden voor de hoofdprijs verkocht aan kinderen van rijke ouders. Iedereen blij, behalve huurders die niet kunnen of willen kopen. Zij zullen geen studentenkamer of zelfs geen bezemkast meer kunnen vinden en naar de camping moeten
 • Angela Den Oude

  1 maand geleden
  Er is geen huizen tekort maar een teveel aan mensen... leg er eens een knoop in.... wakker worden!
 • Peter Rykmans

  1 maand geleden
  @Peter de Jong. Communisme werkt inderdaad niet maar facistische opvattingen dat persoon met laagbetaald werk niks te zoeken heeft in Nederland werkt natuurlijk ook niet. Als je ons mooie land in anarchie wil storten en de Verenigde Staten achterna wil hollen als rolmodel moet u goed vasthouden aan dat egoïstisch gedachtegang. Meer gelijkheid in de samenleving brengt met zich mee meer veiligheid en vrede voor ons allen.
 • Timothee Rouam-Sim

  1 maand geleden
  @ Johann de Boer: juist wat jij zegt maakt huren onmogelijk, rijke huisjesmelkers vragen absurde prijzen voor locaties die gewild zijn, om er ZELF beter van te worden, investeren wat jan modaal niet kan behappen. En dan woekerprijzen vragen. Er is woningnood, omdat huisjesmelkers het opkopen van woonruimte als een ordinair verdienmodel zien, om zelf de bankrekening te zien uitpuilen. Niet om maatschappelijk iets bij te dragen voor de nederlandse burger.
 • Wilma Lutz

  1 maand geleden
  Als je een huur van 700.00 I'm de sociale sector hebt,dat vindt ik best veel geld. Met de andere vaste lasten houden we nog maar 400 over van de aow en een klein pensioen. En met dank aan de huurtoeslag redden we het nog maar net. De huren zouden gewoon een stuk lager moeten gaan worden. In de sociale en vrije sector.