Woningaanbod in een etalage van een makelaarskantoor.
Volledig scherm
Woningaanbod in een etalage van een makelaarskantoor. © ANP / ANP

Hypotheker: Snelle stijging hypotheekrente voorbij

De snelle stijging van de hypotheekrente lijkt ten einde. Waar die in de eerste vier maanden van dit jaar nog bijna 2 procentpunten omhoog ging en in sommige gevallen verdubbelde, ging het tempo in mei omlaag. Volgens hypotheekadviseur De Hypotheker wijst dit op een afvlakking.

11 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  @Nagelkerke Men kan ook de woningnood niet in stand houden om lucht-hypotheek 'gedekt' te houden. Omdat NL economisch vaak anti-cyclisch reageerde t.a.v. de EU als geheel, zou m.i. 'nu' ontkoppeling van de NCB aan het monetaire beleid van de ECB tijdelijk mogelijk moeten worden: om beter monetair te kunnen reageren op de NL economie? Vroeger plaatste men EU-munten óók tijdelijk uit het 'valuta-mandje' als een koers te sterk ging afwijken.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  En toch stemmen we niet links omdat we aan Amsterdam kunnen zien dat dit nog veel slechter is.
 • Marianne van Dijk

  1 maand geleden
  Nu wraakt zich dat Mark Rutte geen totaalvisie heeft waar het met dit land naar toe moet.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  Rentestijging kan m.i. alleen tot beoogde inflatie-daling leiden, als tegenover de in omloop zijnde geldstroom evenredige productiviteit komt te staan. Stijgingen van prijzen door verder stijgende vraag bij tekorten in aanbod, leidt m.i. tot méér (lucht) dus inflatie: omdat er dan méér geld wordt geïnvesteerd in mínder. Zo kunnen m.i. rentestijgingen: bij een stijgende vraag, en tekorten aanbodzijde, óók nog leiden tot tekorten in de behoeften van een volkshuishouding: geen huizen, lege winkels.
 • H. Pohl

  1 maand geleden
  Een ding is zeker, de huizenmarkt zal niet instorten. Wellicht een kleine correctie. Waar te wein ig van is, is duur. Nu Hugootje gemeentes gaat dwingen statushouders op te nemen, maar incapabel is om nieuwe huizen te bouwen, wordt het tekort alleen maar groter. Dus blijft de vraag, en dus de prijs, hoog. Tel daarbij op ene heer Vollenbroek met zijn stikstof obsessie en het probleem wordt nog groter.
 1. Martijn Krabbé geeft Kopen zonder kijken-stel schrik van hun leven: ‘Zoektocht afgesloten’
  met video

  Martijn Krabbé geeft Kopen zonder kij­ken-stel schrik van hun leven: ‘Zoektocht afgesloten’

  Het had niet veel gescheeld of het team van Kopen zonder kijken had gisteravond de zoektocht naar het nieuwe droomhuis van Jeroen en Carlijn gestaakt. Presentator Martijn Krabbé kwam, voor het oog van 1.446.000 kijkers, met een keiharde boodschap: ,,We kunnen nu twee dingen doen. Of jullie zeggen: we gaan het radicaal anders doen. Of jullie zeggen: we kunnen dit niet langer aan en stoppen ermee.”