Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

'Ik verdiende mijn geld als proefkonijn voor medisch onderzoek'

BV de liefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Alexander (35) betaalt nergens een cent te veel voor. Het duurde daarom even voordat het klikte met ‘Gooise vrouw’ Nikki (27).

‘Wat een Gooise trut. Dat dacht ik toen ik Nikki voor het eerst zag, bij de dansschool waar we allebei op stijldansen zaten. Een arrogant type in een mantelpakje, dat alles precies deed zoals het hoort.

Knap vond ik haar wel, dus heb ik haar eens ten dans gevraagd, maar ik knapte af op haar bekakte accent. ,,Kun je ook normaal Nederlands praten?’’, vroeg ik - niet echt een opening voor een gezellig gesprek.

Wat onze manier van leven betreft waren we elkaars tegenpolen. Nikki had haar studie netjes afgerond, ik was de universiteit ontvlucht omdat ik me niet in het systeem kon vinden. Zij had een vaste baan bij een groot bedrijf, ik verdiende mijn geld als proefkonijn voor medisch onderzoek en door mijn huis te verhuren via Airbnb terwijl ik zelf sliep in goedkope hostels. Zij zag geld als een voorwaarde om goed te kunnen leven, ik heb niet per se geld nodig om te kunnen genieten. Kortom, onze opvattingen leken onverenigbaar.