Volledig scherm
Met de producten van de nieuwe lijn van Ikea kun je je huis veranderen in een waar katten- en/of hondenparadijs. © Ikea

Ikea lanceert eerste lijn voor katten en honden

Het is bijna Werelddierendag en meubelgigant Ikea weet hier dit jaar fantastisch op in te spelen. De Zweedse keten maakte namelijk bekend dat het met een lijn komt speciaal ontworpen voor huisdieren. 

Zoals we van Ikea gewend zijn, wordt het een betaalbare collectie die er ontzettend leuk uitziet. Het slechte nieuws is echter dat de lijn voorlopig nog niet in Nederland verschijnt. De producten worden eerst getest in vier landen: Frankrijk, Canada, Japan en de Verenigde Staten. Nederland is hopelijk volgend jaar aan de beurt. 

Dat betekent niet dat dierenliefhebbers niet alvast kunnen wegzwijmelen bij de plaatjes van de producten. Vergeet de BILLY-kasten en de LACK-tafeltjes. Je nieuwste Ikea-crush zijn hondenkussentjes, kattenbedden en mandjes waar je huisdier perfect in past en die helemaal bij je bestaande meubels van de meubelgigant passen. Zo kun je nu een miniversie van je KLIPPAN-sofa voor je kleine vriend kopen. 

Harig

De nieuwe lijn kreeg de naam LURVIG, wat harig betekent in het Zweeds, en bevat een dertigtal producten in verschillende maten en kleuren.

Dierenartsen hebben geholpen bij de ontwikkeling van de lijn, wat betekent dat alle items volledig voldoen aan de behoeften van jouw favoriete viervoeter. Ook de prijzen zijn typisch Ikea: denk aan een frisbee voor 99 cent. Het duurste stuk is een mand van 49 euro.

Volledig scherm
© Ikea
Volledig scherm
© Ikea
Volledig scherm
© Ikea
Volledig scherm
© Ikea