Indiase vrouw reageert briljant op koppelpoging ouders

De ouders van Indhuja Pillai wilden maar wat graag een geschikte echtgenoot zoeken voor hun enige dochter en deden wat velen in India doen: ze maakten een huwelijksprofiel aan. De 24-jarige Indhuja was het daar niet helemaal mee eens en besloot haar eigen versie te posten waarin ze brutaal eerlijk is: ,,Ik ben een atheïst, een halve jongen, draag een bril en zoek een man die geen kinderen wil." Sindsdien wordt ze overspoeld met aanzoeken van over de hele wereld.

Het begon allemaal toen haar ouders haar lieten weten dat ze een profiel hadden aangemaakt op een huwelijkswebsite. Hoewel Indhuja, uit Bangalore, het naar eigen zeggen niet erg vond dat haar ouders op zoek waren naar een kandidaat, wilde ze wel dat de details klopten, klonk het tegen de BBC. ,,Dus vertelde ik hen dat ze de basisgegevens fout hadden en ik er eens naar zou kijken en zelf zou posten wie ik ben."

De vrouw vond het volgens een bericht op haar blog verschrikkelijk dat haar ouders haar zo "wanhopig" lieten overkomen Ze creëerde meteen een website om de waarheid te vertellen.

,,Ik speel badminton, zing en dans. Ik draag een bril en zie er dan uit als een nerd", schrijft ze. Verder heeft ze kort haar (en is niet van plan dat te veranderen), ze is geen ,,vrouwelijke vrouw" en is ,,zeker niet geschikt voor het huwelijk".

Haar toekomstige man ,,heeft het liefst een baard", ,,een passie om de wereld te zien" en ,,geen hechte band met zijn familie".

Massale reacties
Aanvankelijk waren de ouders van Pillai een beetje zenuwachtig over de plannen van hun dochter, maar toen begonnen de berichten binnen de stromen. Het profiel van hun dochter werd een internethit in India - waar het voor veel jonge mensen een gevoelige snaar raakte over gearrangeerde huwelijken - en werd al snel meer dan 350.000 keer bekeken door mensen van over de hele wereld.

,,Ik was niet voorbereid op de massale reacties", klinkt het. Via Facebook, Twitter en haar blog werd Pillai intussen overspoeld met aanzoeken, maar ze liet weten momenteel niet echt op zoek te zijn naar een relatie.

Voorbeeld
,,Ik werd vooral geïnspireerd door de reacties van vrouwen. Ik denk dat vrouwen mijn standpunt moedig vonden en vrij zeldzaam in India. Deze profielen en websites vind je overal, maar er is geen plaats om ook een individu te zijn. Ik wilde aantonen dat we gewoon kunnen praten over wie we echt zijn."

Ze werd een voorbeeld voor heel wat jonge vrouwen in het land die nog te vaak met een man moeten trouwen die door hun ouders wordt gekozen en hun eigen ambities opzij moeten schuiven om huisvrouw te worden, gehoorzaam te zijn en zonen te baren.

En de ouders?
Die zouden er zich intussen bij neergelegd hebben en zijn blij dat mensen haar boodschap inspirerend vinden. ,,Mijn moeder leest trouw alle reacties", meldt ze aan de BBC. Maar wanneer ze durven vragen of er misschien iemand tussen zit die ze echt leuk vindt, klinkt het antwoord als volgt: ,,Hou hier alsjeblieft een tijdje over op."