Volledig scherm
© anp

'Internet populairste plek om date te vinden'

53 procent van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via internet, wat internet de populairste plek maakt om een date te vinden. Dit staat tegenover de 51 procent van de Europese singles die via hun vrienden een date gevonden hebben.

De resultaten komen voort uit LoveGeist, een grootschalig onderzoek wat in opdracht van Lexa.nl is uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 Europese singles.

Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via het internet. In Nederland heeft 48 procent een date gehad met iemand tijdens het uitgaan en op de derde plek staat met 43 procent door middel van vrienden. Wanneer de singles gevraagd wordt 'wat' ze op internet de beste plek vinden, geeft 80 procent aan dat een online datingsite favoriet is. Slechts 26 procent vindt sociale netwerken als Facebook en Twitter de beste ontmoetingsplek.

Voor de hand liggende plekken als andermans bruiloft (4 procent) of tijdens een activiteit in de sportschool (9 procent) scoren verrassend slecht. De Nederlandse singles hebben ook geen vertrouwen in de eigen familie. Slechts 11 procent is ooit met de hulp van een familielid opzoek gegaan naar een potentiële date.

Daten met collega
Daten met een collega lijkt in eerste instantie misschien niet zo voor de hand liggend, toch geeft 81 procent van de Nederlandse singles aan wel open te staan voor een date met iemand van de werkvloer. Echter zit er wel een groot verschil tussen het aantal singles die er voor openstaan en de singles die daadwerkelijk op date zijn geweest. Slechts 30 procent zegt op de werkvloer gezocht te hebben naar een potentiele date.