Internetcriminelen ontdekken de woningnood, politie waarschuwt voor nepverhuursites

VIDEOInternetcriminelen proberen een slaatje uit de oververhitte woningmarkt te slaan via malafide verhuursites met aantrekkelijk geprijsde nephuurwoningen. Wie zich daarop tegen betaling inschrijft, krijgt geen huis en is zijn geld kwijt, waarschuwen de politie en toezichthouder ACM. 

7 reacties

 • Ja'akov Markus

  3 maanden geleden
  De nep woningsites bestaan al jaren. Vreemd, dat het nu pas in de publiciteit komt. Heeft iedereen zitten slapen? Tja en ik kan elke dag wel een nieuwe actiegroep tegen beginnen. Daar word ik heel moe van. Ik wil daarom actie voeren voor een eerlijke verdeling van welzijn wereldwijd op concrete wijze. Wie meer wil weten, kan contact met mij opnemen.
 • Erik Gemser

  3 maanden geleden
  Overal waar schaarste is duiken oplichters op om daar financieel beter van te worden. Of het nu woningen zijn (huisjesmelkers, nepverhuurders, e.d) of mondkapjes......
 • Wilhelmus de Beer

  3 maanden geleden
  Het is toch van de gekke, als in deze malafide verhuursituaties een undercover als klant reageerd en een bedrag naar een rekeningnummer overmaakt, is toch de rekeninghouder te traceren ? Maar ja zo langszamerhand is het halve politiecorps bezig met het oplossen van alle mogelijke internetoplichting. ! Te weinig mankracht, gigantische overuren en onderbetaalde banen bij de hermandad, wat wil je dan ?
 • van Bergen

  3 maanden geleden
  Ik ben tegen ophokplicht. Maar voor deze beesten zou ik een uitzondering maken. Kun je nog lager gaan, dan de graverende ellende van radeloze mensen nog erger te maken? En dat willens en wetens! Ik hoop dat iemand in dit land met gezag, het op zich neemt dit met wortel en tak uit te roeien. Geen woorden voor . .
 • Christina Tache

  3 maanden geleden
  Dit is toch iets dat al heel lang bestaat?