Jacques Stavenuiter met zijn hond Banjer.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Stavenuiter met zijn hond Banjer. © Eigen foto

Jacques (70) voelt zich het land uitgejaagd: ‘Ik heb nu maar een huis in Italië gekocht’

woningnoodDe helft van de Nederlanders die wil verhuizen, heeft veel problemen met het vinden van een nieuwe woning, blijkt uit een peiling van I&O Research. Voor Jacques Stavenuiter (70) is het woningtekort reden om het land te verlaten. ,,Ik moet voorkomen dat ik onder een brug terechtkom.”

24 reacties

 • Wil Schie

  1 maand geleden
  We mogen weer kiezen maar dit probleem bestaat al jaren er worden inderdaad alleen maar kleinere woningen/appartementen gebouwd in duurdere segment voor ouderen. Projectontwikkelaars en gemeentes willen zoveel mogelijk winst maken de vergrijzing zal de komende jaren toenemen wanneer zal de politiek dit probleem eens serieus aanpakken!!!!
 • Ans Fer Poppen Buijsman

  1 maand geleden
  zelfs na 52 jaar, medische indicatie, herseninfarct, ingeschreven te staan voor passende woning lukt het niet om te verhuizen. Mijn zus 72 woont in Amsterdam 4 hoog,steile trap. Als er al iets langskomt staat zij 7e of als zij aan de beurt is wordt de woning vergeven aan een "asielzoeker" omdat Amsterdam zijn quotum moet halen. Zomaar een gegeven. In Ijsselstein woont een kennis, midden 70, in een een gezinswoning. Wil verhuizen naar kleiner(flatje)maar moet meteen de sociale hoofdprijs betalen.
 • Leen van van Dieren

  1 maand geleden
  Het grootste probleem zit aan beide uiterste van de woningsector. Doordat ouderen allemaal thuis moeten blijven wonen en bejaardentehuizen werden gesloten is de doorstroming totaal gestagneerd. Daarnaast komen er meer en meer eenpersoonshuishoudens. Sociale huur wordt steeds minder gebouwd in steden door gentrificatie. Mensen met een laag inkomen wonen in ziekmakende krotten. Bouw kleine woningen voor ouderen en 1 persoonshuishouden en de doorstroom komt weer op gang
 • Marion Licht

  1 maand geleden
  Er is al een eeuw woningnood in dit land. Een paar km. over de grens kan je voor de helft van dat geld prima wonen. Onbegrijpelijk! Ook kleine woningen zijn peperduur, zeker in steden. Huisjesmelkers kopen huizen op en verhuren die aan gastarbeiders. Heb je 10 Oostblokkers naast je dure flat. Die de boel verwaarlozen. En daar is dan niks tegen te doen. Geen ambtenaar brandt er zijn vingers aan. Er is al tientallen jaren geen woningbeleid.
 • ton Arts

  1 maand geleden
  Zolang er alleen maar woningen in het duurdere segment gebouwd worden. Zal de doorstroming nooit op gang komen. Dat betekent dat gemeente en projectontwikkelaars met een kleinere winst genoegen moeten nemen. EN DAT GEBEURT NIET
 1. Stap voor stap: zo maak je zelf een mooi wandplankje
  Play

  Stap voor stap: zo maak je zelf een mooi wandplank­je

 2. Zo behandel je vlekken in het vloerkleed

  Zo behandel je vlekken in het vloerkleed