Architect Olivier Langejan met een van zijn panelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Architect Olivier Langejan met een van zijn panelen. © Frank de Roo

Je huis isoleren kan volgens deze architect ook aan de buitenkant, en daar hoef je niet eens veel van te zien

Door torenhoge energieprijzen zijn we massaal aan het isoleren geslagen. Een uitvinding van de Rotterdamse architect Olivier Langejan kan daarbij helpen. Hij ontwierp een baksteenpaneel dat, terwijl jij binnen aan de koffie zit, aan de buitengevel geschroefd wordt.

23 reacties

 • Maarten Dijkerman

  2 maanden geleden
  in Xinjiang province china is het s'winters -35gr.!! ze hebben daar behalve stads verwarming aan de binnenkant van de buitenmuren ipv. bijv. schilderijen van die turkse tapijten aan de hele muur voor isolatie,en lopen daar binnen de hele winter rond in T shirt. idee voor nederland?(die tapijten dus,bij stadsverwarming weet je zeker dat je financieel gen...d gaat worden)
 • Dreeke Janssen

  2 maanden geleden
  Weer zo'n "expert" die denkt dat geld aan bomen groeit en iedere huisbezitter zo'n boompje in de tuin heeft staan.
 • Versteeg

  2 maanden geleden
  Nee dank je wel
 • Dirk Brinkman

  2 maanden geleden
  Dit soort panelen word al tientallen jaren gebruikt bij en voor chaletbouw , dus niets nieuws ,om goed te isoleren moet de isolatie aan de binnenkant zitten zodat de gevel niet opgewarmd hoeft te worden.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  De mensen die nu al in de problemen zitten m.b.t. hun energierekening, hebben helemaal geen geld om te isoleren. En dan komt men met de opmerking waarom deze mensen een huis kopen en de kosten niet in acht hebben genomen en dat is simpel: omdat het kon. A.d.h.v. de hoge energieprijzen krijg je allemaal "oplossingen", het is nog steeds een mouw passen aan een situatie die niet nodig is.