Johan de Boer is zuinig met zijn energie en woont in een verduurzaamd huurhuis met zonnepanelen. Hij woont bijna kostenneutraal.
Volledig scherm
Johan de Boer is zuinig met zijn energie en woont in een verduurzaamd huurhuis met zonnepanelen. Hij woont bijna kostenneutraal. © Thijmen Geluk

Johan (72): ‘Ik stook het nooit boven de 18 graden in huis, zo ben ik opgevoed’

energierekeningHoeveel geld besteed je aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Johan de Boer (72) uit Hegelsom.

  1. Meer dan de helft van de huishoudens betaalt te veel voor zijn energie
    Energie Aanbiedingen

    Meer dan de helft van de huishou­dens betaalt te veel voor zijn energie

    De energietarieven zijn ten opzichte van vorig jaar flink gedaald. Zo gaan vrijwel alle huishoudens 4% minder betalen voor hun energierekening. Maar alsnog betaalt ruim 60% van de huishoudens te veel voor hun energierekening. Dat komt omdat men jarenlang bij dezelfde energieleverancier klant blijven. Je zou denken dat dit loont, maar helaas is dat niet zo. Energieleveranciers verdienen juist als je langer klant bent, jij zelf helaas niet. Dus zit jij al jaren bij dezelfde energieleverancier? Tijd om minder te gaan betalen door over te stappen!