Jong Kopen Zonder Kijken-stel krijgt ondanks klein budget tóch een paleisje en verslaat de Meilandjes
Update / VideoHet team van Kopen zonder Kijken stond gisteravond voor een flinke uitdaging: een woning vinden voor de zwangere Deveny en haar man Roy, met een budget van slechts 210.000 euro. Makelaar Alex van Keulen vond een stulpje voor het stel, maar daardoor bleef er weinig geld over voor de benodigde verbouwing én inrichting. Toch kregen de tortelduifjes aan het eind van de rit hun paleisje opgeleverd. En wat voor één.
Delen per e-mail
In Kopen Zonder Kijken zijn hoofdrollen weggelegd voor makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkes, die panden opkopen en voor de deelnemers vervolgens verbouwen tot het huis van hun dromen. Krabbé bemiddelt, styliste Roos zorgt voor de finishing touch. Gisteravond trok het RTL-programma 1.496.000 kijkers, waarmee het voor het eerst sinds de start van het nieuwe seizoen meer kijkers trok dan de SBS-hit Chateau Meiland. De zege was nipt: Martijn Krabbé en zijn team wonnen de strijd met slechts 90.000 mensen meer.
De aflevering stond in het teken van de 25-jarige Roy en zijn vrouw Deveny (24). Het stel woonde nog bij hun ouders, maar waren na een relatie van drie jaar meer dan toe aan hun eigen plekje. Niet alleen omdat Roy en Deveny continu heen en weer pendelden tussen hun ouderlijke huizen (Den Bosch en Oosterhout), maar ook omdat de twee een kleine verwachtten.
Ondanks de behoefte aan een eigen woning, liepen de wensen van Roy en Deveny nogal uiteen. Zo wilde Roy liever in de buurt van Den Bosch wonen en Deveny in de buurt van haar familie in Oosterhout. Bovendien werden ze het niet eens over de soort woning: een appartement of toch een eengezinswoning? Het budget van het stel, 210.000 euro inclusief een verbouwing, maakte het er ook niet gemakkelijker op. Vind maar eens een huis met minimaal twee slaapkamers, dat ook nog eens instapklaar is.
Zoektocht
Het team van Kopen zonder Kijken ging vol goede moed aan de slag, maar waarschuwden Roy en Deveny alvast: de zoektocht naar een woning die voldeed aan al hun eisen zou niet gemakkelijk worden. Toch vond makelaar Alex een eengezinswoning in Waalwijk. Het huis, dat werd aangekocht voor 187.500 euro, moest echter nog wel onder handen worden genomen. Daar was nog 22.500 euro voor over. Een grote uitdaging, zo realiseerde Roy zich ook. ,,Ik ben al blij als het beneden af is”, reageerde hij optimistisch na het zien van de woning. Ook Deveny moest even wennen aan het stulpje. ,,Er is geen achterom. Dat ben ik wel gewend vanuit huis”, merkte ze op.
Terwijl het stel vrienden en familie hadden opgetrommeld om te helpen met de verbouwing om zo veel mogelijk kosten te besparen, kreeg Roy een tegenslag te verwerken. Hij belandde maar liefst twee keer in het ziekenhuis met een klaplong, waarna hem een operatie te wachten stond. Het herstel zou hem zo’n twee tot drie maanden kosten. ,,Daar baal ik wel van, want ik had Deveny graag willen helpen nu ze zwanger is”, stelde Roy.
In de tussentijd werd er keihard geklust aan het huis van Roy en Deveny. Het team van Martijn Krabbé’s huizenprogramma bokste het zelfs voor elkaar om met het minimale budget van het stel een paleisje op te leveren. ,,Wauw”, jubelden Roy en Deveny toen ze voor de eerste keer hun huis zagen. ,,Super. Van boven tot beneden, het is helemaal af. En dat had ik echt niet verwacht van tevoren.”
Bekijk hier onze video's op het gebied van wonen:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
podcast
Energierekening moeilijk te begrijpen? Hier moet je op letten
Alle goede bedoelingen ten spijt blijft de jaarlijkse afrekening van je energie een lange opsomming van begrippen, verbruikscijfers en tarieven. Waar betaal je nou precies voor? En waarom? -
PREMIUM
Zorgverzekering en energierekening stijgen, maar het inkomen gelukkig ook
Zorg, wonen, energie, boodschappen en belasting. Het kost dit nieuwe jaar net iets meer geld. Corona heeft ook invloed op onze portemonnee: we verbruiken meer stroom en rijden minder auto. Toch hebben werkenden in 2021 wat meer te besteden. -
PREMIUM
Voor deze duurzame woning moet je eerst solliciteren bij een selectiecommissie van drie man
Met een unieke selectiemethode wil woningcorporatie De Woonplaats zorgen dat de leefstijl van de bewoners aansluit bij het uitgangspunt van de circulair gebouwde woningen in Enschede: zo weinig mogelijk verspillen. Moni Tilmans en vriend Sebastian Pohlman overleefden de procedure. -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
eigen tuin eerst
Hup, naar buiten en aan de slag met sneeuwklokjes
Weinig te doen in de tuin? Tuingoerie Romke van de Kaa weet wel beter. Dit is een goede maand om sneeuwklokjes te verplanten.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Help, mijn man is klusser! Jaren na oplevering heeft Ferrie het huis nog niet afgebouwd
Waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk, opgetekend door journalist Johan Nebbeling in ons katern ZO. Deze week zorgt een bouwval voor een relatiebreuk. -
Nick (57) over zijn energierekening: ‘Ik heb er inmiddels een sport van gemaakt’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Nick de Graaf (57) uit Alphen aan den Rijn. -
Waarom het tijdens een wandeling wél lukt een goed gesprek te voeren
Na zó lang thuiswerken snak je zelfs naar die ene irritante collega. Gewoon om even te babbelen over iets anders dan werk. Maar hoe houd je contact met collega’s als zoveel mogelijk thuisblijven de norm is. Trainer en auteur Mirjam Wiersma helpt je de onderlinge band warm te houden. Vandaag: wandelen.