Jonge huizenkopers kopen massaal dure huizen dankzij afschaffing overdrachtsbelasting

VIDEODat de gemiddelde huizenprijs het eerste kwartaal zo hoog was (379.000 euro), heeft vooral te maken met de vrijstelling van de overdrachtsbelasting voor alle huizenkopers onder de 35 jaar. De belastingvrijstelling heeft een stormloop teweeggebracht, temeer omdat sinds 1 april de belastingvrijstelling voor huizen boven de 4 ton alweer is afgeschaft. 

16 reacties

 • Vera Vandenberghe

  2 maanden geleden
  Waarom zou de regel eigenlijk niet vooral gelden als je op dit moment geen eigen huis in bezit hebt? Dat je dat voordeel in ieder geval verkrijgt als je vanuit een huurhuis komt? Groetjes, iemand die een huis probeert te bemachtigen zonder te genieten van overwaarde op een vorige woning 😜
 • Piet Moenen

  2 maanden geleden
  Hoe meer er gestuurd wordt, hoe fouter het gaat. De intenties worden niet gehaald en komeet elders terecht. Starters helpen is niet gelukt... En zoals eerder gezegd:. Waarom worden oudere starters niet geholpen?
 • Marquenie

  2 maanden geleden
  Toch is die afschaffing van overdrachtsbelasting pure leeftijdsdiscriminatie, heb je op je 40ste eindelijk genoeg salaris om ook een woning te kopen, kost het je gewoon 2% meer dan iemand die 5 jaar jonger is. Waarom?
 • Frans Kok

  2 maanden geleden
  Het is leuk om een artikel te schrijven over een facet van de woningmarkt. Voor de lezer zou het nog meer informatie geven als wat diepgaandere analyse wordt gegeven.
 • Mathijs Verboom

  2 maanden geleden
  Huizenverkopers weten ook dat de overdrachtsbelasting niet meer betaald hoeft te worden, en weten dus dat (starters) huizenkopers dat geld over hebben. Het word door de huizenverkoper gewoon bij de verkoop prijs opgeteld. Het was een leuk idee maar je hebt er niets aan.