De huidige manier van bieden op woningen zou leiden tot prijsmanipulatie. Daar wil demissionair minister Kajsa Ollongren een einde aan maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige manier van bieden op woningen zou leiden tot prijsmanipulatie. Daar wil demissionair minister Kajsa Ollongren een einde aan maken. © ANP

Kabinet pakt wildwest op huizenmarkt aan: biedingen moeten openbaar worden

Het kabinet wil het bieden op koophuizen eerlijker en transparanter maken. Kopers moeten inzicht kunnen krijgen in wanneer en hoeveel er door anderen wordt geboden. Voorbehoud van financiering en een bouwkundig rapport komen waarschijnlijk verplicht in ieder koopcontract. 

60 reacties

 • van Vliet

  2 maanden geleden
  prima maatregel, alleen wel prijsopdrijvend. dus de kans dat je een woning bemachtigd word weer kleiner. de dikste portemonnee wint
 • johan zwaan

  3 maanden geleden
  @J.G P. Scholten. Dit is zeker waar. Ik hoop dat ze er nog even mee wachten, aangezien over 2 maanden ik mijn appartement te koop zet!!!!!
 • J.G.P. Scholtes

  3 maanden geleden
  Als ze nu gewoon eens huizen gaan bouwen. Ben je van een hoop problemen af. Ze hebben zelf het probleem veroorzaakt met alle regeltjes wat betreft vergunningen. Je ziet dat mensen er het niet mee eens zijn als ze zelf een huis willen maar ik denk dat iedereen het meeste wil al die iets verkoopt.
 • G. de Groot

  3 maanden geleden
  Het kabinet pakt helemaal het "wild west" op de huizenmarkt niet aan. Ze zijn de gevolgen aan het bestrijden van hun eigen slechte beleid. Er moet nml. gebouwd, gebouwd, gebouwd worden. Dan komt er meer aanbod dan vraag (marktwerking), en is het over met het speculeren. En, woonplicht invoeren. Als je koopt, er ook in gaan wonen. Logisch toch?
 • marcel breukink

  3 maanden geleden
  Volgens mij draait het om hebzucht.