In Veldhoven staan dertig zogenoemde spaceboxen voor spoedzoekers. De minister wil dergelijke manieren van wonen stimuleren.
Volledig scherm
In Veldhoven staan dertig zogenoemde spaceboxen voor spoedzoekers. De minister wil dergelijke manieren van wonen stimuleren. © Woonbedrijf

Kabinet stimuleert flexwoningen met belastingkorting

woningnoodFlexwonen moet een van de oplossingen zijn in de strijd tegen woningnood in Nederland. Gemeenten mogen tijdelijke woonbestemmingen aanwijzen en ook tijdelijke huizen laten bouwen. Een huis dat in de fabriek grotendeels wordt gemaakt (prefab) kan rekenen op vrijstelling van de verhuurderheffing. 

  1. Woningen langs kust massaal gekocht voor verhuur aan vakantiegangers

    Woningen langs kust massaal gekocht voor verhuur aan vakantie­gan­gers

    In de gebieden langs de kust worden veel woningen gekocht door mensen die zelf ergens anders wonen. Ze gebruiken de huizen als buitenhuis voor zichzelf of om te verhuren aan vakantiegangers. In de afgelopen tien jaar is het aantal tweede woningen zelfs sneller gestegen dan het aantal starterswoningen. Dat komt naar voren uit een onderzoek dat het Kadaster heeft gedaan in opdracht van het onderzoeksjournalistieke platform Pointer van KRO-NCRV. Het Kadaster bevestigt de conclusies.