ANP
Volledig scherm
© ANP

Klanten Vattenfall gemiddeld twee tientjes per maand duurder uit ondanks lagere btw

Klanten van energieleverancier Vattenfall met een variabel contract zijn na 1 juli in doorsnee 20 euro per maand duurder uit voor hun elektriciteit en gas. Van de tijdelijk lagere btw op energie die op dezelfde datum ingaat merken ze niets. 

21 reacties

 • Ryan Carvalho

  4 maanden geleden
  Stadsverwarming wordt ook duurder. Voor die mensen is er helemaal geen alternatief. Willen ze ontkoppelt worden van stadsverwarming, moeten ze vaak eerst een boete betalen van duizenden euro's. Daarnaast kan je een warmtepomp van 15.000 euro aanschaffen. Gaat lekker in de kosten zitten.
 • Anthe Hoop

  4 maanden geleden
  Ze doen er ook alles aan om je van het gas af te krijgen
 • W.H.P. Heijster

  4 maanden geleden
  Vattenfall klanten gemiddeld twee tientjes duurder uit per maand. Wat zullen deze mensen blij zijn met zo'n lage verhoging. Ik ken niemand die zo weinig bij moet betalen, mijn termijn bedrag gaat van € 255,00 naar € 441,00, dus in plaats van € 20,00 zo'n € 200,00 per maand méér Dus met 20 euro niets te klagen, dacht ik. Nog even wachten wat de BTW verlaging oplevert.
 • Mark Evers

  4 maanden geleden
  @Bert van Dijk Idem dito hier, sinds 6 april 18 zonnepanelen en nu al 1.8mWh opgewekt waarvan 900kWh zelf verbruikt. Koken deden wel al op inductie, warm water in de keuken komt van de kokend water kraan. Boiler van 60 liter laten plaatsen voor de badkamer en ons gas gebruik is 0. Dus, de verhoging zal ons niet raken.
 • Hugo Van Oosterhout

  4 maanden geleden
  We lopen allemaal in de fall, betaal die gek nou maar in roebels, dan vallen er straks geen hele gezinnen om.