Kolvende hardloopster maakt indruk met foto op Facebook

Kolven in het openbaar is voor veel vrouwen nog taboe, maar niet voor de Amerikaanse Anna Young. Een omstander legde vast hoe de kersverse moeder tijdens het rennen van een halve marathon afkolft.

Het is al een bijzonder gegeven dat ze 5 maanden na haar bevalling halve marathons loopt, maar Anna Young doet er nog een schepje bovenop door tijdens de hardloopwedstrijd haar borstpomp te gebruiken. Iemand uit het publiek fotografeerde het gebeuren, en Anna deelde de foto op de facebookpagina Occupy Breastfeeding.

#normalizebreastfeeding

,,Gisteren liep ik een halve marathon, vijf maanden na mijn bevalling," schreef de Amerikaanse op de pagina. ,,Ik moest vertrekken om half vijf 's morgens, en de race begon om kwart voor zeven. Ik had mijn dochter nog de borst gegeven net voor ik vertrok, kolfde af na de eerste 12 kilometer, en gaf haar het flesje wanneer ik de finish overkwam. Deze groep heeft mij gemotiveerd om een manier te vinden om de wedstrijd uit te lopen én voor mijn dochter te zorgen."

De inspirerende foto die bijna 10.000 likes ontving, maakt veel los bij vrouwen over de hele wereld. De reacties zijn vol lof. ,,Wat geweldig!'' schrijft ene Lyssa Michelle. ,,Ik heb ook de halve marathon gerend en ik wist niet hoe snel ik daarna naar mijn zoontje moest om hem borstvoeding te geven. Ik wou dat ik half zo dapper was als jij. Bedankt dat je van borstvoeding de normaalste zaak van de wereld maakt.''