Het team van het tv-programma Kopen zonder kijken: Aannemer Bob Sikkes, presentator Martijn Krabbé, stylist Roos Reedijk en makelaar Alex van Keulen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van het tv-programma Kopen zonder kijken: Aannemer Bob Sikkes, presentator Martijn Krabbé, stylist Roos Reedijk en makelaar Alex van Keulen. © RTL

Kopen zonder kijken laat wenkbrauwen woningzoekenden fronsen

Vijf vragenHet tv-programma Kopen zonder kijken is een kijkcijferkanon en niet voor niets: het is alsof je het drama van de oververhitte woningmarkt op de voet kunt volgen. Toch voel je als kijker aan dat bepaalde mythes worden aangedikt.

14 reacties

 • M. Ronald Markant

  3 maanden geleden
  Ik denk niet dat ik hiervoor zou kiezen. Het risico dat je een huis ‘krijgt’ dat niet bevalt is behoorlijk groot. Met regelmaat hoor je de opmerking dat ‘de eisen te hoog liggen’ en wordt er wat door de strot geduwd. Dan heb je dus niet aan de opdracht voldaan maar je krijgt als makelaar, notaris, verbouwer etc. toch je geld. Het programma maakt daarmee in mijn ogen grof misbruik van de situatie op de markt.
 • John van Zwieten

  4 maanden geleden
  Eens keertje niet ge-Netflix-ed en een aflevering gekeken. Bij het sluiten van een hypotheek wordt meer dan je gehele doopceel gelicht, dus ik geloof er helemaal niets van dat er een huis wordt gekocht zonder dat de kopers weten welk huis het is. Gewoon emo-tv, niets meer en niets minder.
 • Henk Jansen

  4 maanden geleden
  naar verluid spelen de sponsoren en familie en hockey vriendjes een belangrijke rol bij dit programma. misschien eersst maar sponsor van RTL worden?
 • Willem Duyvis

  4 maanden geleden
  Het is gewoon een van de leukere (huizen) programma's die nu op TV zijn. Het idee is leuk, zeker actueel met die achterlijke huizenprijzen van vandaag de dag waardoor het vinden van het ideale huis een nachtmerrie kan zijn. Een makelaar is duur en de goede, met de juiste kennis van de markt en bouwkunde, zijn op een hand te tellen en het merendeel gaat slechts voor eigen gewin. De (meubel) sponsors en vaklui, vind ze maar eens, maken het voor de kopers net wat leuker met een huis dat af is!
 • Andre Janssen

  4 maanden geleden
  @ Erik Hoogeweij Hoe kom je erbij dat het allemaal in 50 minuten even geregeld is. Elk project (uitzending) neemt minimaal 1 tot 1,5 jaar tijd in beslag. Van het eerste bezoek van Martijn tot aan de oplevering. Bij de laatste aflevering nam het vinden van een geschikt huis al 9 maanden tijd in beslag. En natuurlijk hebben ze vaste afspraken met vaste leveranciers, aannemers en bad/keuken specialisten waardoor er snel met de verbouwing begonnen kan worden. Niks doorgestoken kaart dus.