Volledig scherm
© Instagram

Koppel verdient dik aan wereldreis

Een verre reis maken is voor de meeste mensen een dure kwestie, maar Jack Morris (26) en zijn vriendin Lauren Bullen (23) hebben er een lucratieve bezigheid van gemaakt. Het koppel verdient een bedrag van zes cijfers per jaar door de mooiste locaties te bezoeken.

Quote

Ik had niet verwacht dat ik er iets mee kon verdienen, maar het werd mijn nieuwe carrière

Jack Morris (26)

Jack Morris uit Manchester was niet altijd een rijke reiziger. Vijf jaar geleden werkte hij netjes van 9 tot 5 in de tapijtreinigingsbusiness en had hij schoon genoeg van zijn monotone bestaan. Hij boekte in een avontuurlijke opwelling een ticket richting Bangkok. ,,Ik werd op een ochtend wakker en wilde eens iets anders proberen. Ik vloog er in mijn eentje heen, zonder plan. Ik wilde gewoon zien wat er op mij af zou komen."

In het begin verliep alles vlot, maar twee jaar later zat hij een beetje in het slop. Het geld was op en reizen is nu eenmaal duur. Gelukkig begon net op dat moment zijn blog Doyoutravel aan bekendheid te winnen. ,,Ik had een camera gekocht en had wel wat verstand van fotografie. Ik richtte de blog op om mijn avonturen te delen, het had helemaal niets met geld te maken. Ik had niet verwacht dat ik er iets mee kon verdienen, maar het werd mijn nieuwe carrière."

Lees verder onder de foto's

Quote

Het feit dat we nu als koppel op al onze foto's verschij­nen, vinden de mensen leuker dan een eenling. Het werkt voor ons

Jack Morris (26)

Voorbeeldkoppel
Dik negen maanden geleden ontmoette Jack Lauren Bullen, een knappe Australische met dezelfde reiskriebel als hij. ,,Ik leerde haar kennen op een strand in Fiji en het klikte meteen. Sindsdien zijn we samen."

Lauren heeft eveneens een blog, Gypsea Lust. Toen ze hun krachten bundelden, begonnen ze pas echt goed te verdienen aan hun hobby. ,,Dat we nu als koppel op al onze foto's verschijnen, vinden de mensen leuker dan een eenling. Het werkt voor ons", aldus Jack.

Zo groeide zijn Instagrampagina sinds hij Lauren leerde kennen met meer dan een half miljoen fans en Lauren verzamelde er meer dan 700.000. Samen zijn ze goed voor meer dan 2,5 miljoen volgers.

Perfectionisten
Maar hoe weten ze die volgers dan juist om te zetten in geld? De twee steken enorm veel tijd in de foto's die ze posten. ,,We zijn perfectionisten als het gaat om het creëren van de situatie en het editen van de foto."

Het geheim van een perfecte foto is om hem zo authentiek mogelijk te houden. ,,We proberen alleen momenten en situaties te tonen die ook echt bestaan in de omgeving waar we ons bevinden. Elke foto is echt."

En die echte foto's slaan aan bij het publiek, iets dat ook veel merken hebben opgemerkt. Die betalen dan ook maar wat graag een fiks bedrag aan het koppel om hier en daar wat reclame te maken. Dat is immers goedkoper dan een grootse campagne en je bereikt er een paar miljoen mensen mee.

En dus promoten de twee een mix van fotografiemateriaal, reisspullen en zelfs mode- en lifestyleproducten. ,,We denken wel zorgvuldig na over alle voorstellen. Lauren wijst bijvoorbeeld heel wat merken af. Als ze de kleren niet zou dragen in haar echte leven, trekt ze ze ook niet aan voor de foto's. Zoals we al zeiden: elke foto is echt."