Kritiek op subsidieplannen voor jonge huizenkopers: ‘Kan prijzen verhogen’

met videoJonge huizenkopers krijgen mogelijk dit jaar al financiële hulp van hun gemeente om een nieuwbouwwoning te kopen. De nieuwe steunmaatregel stuit direct op kritiek vanuit De Nederlandsche Bank die vreest dat de maatregel prijsopdrijvend kan werken. 

28 reacties

 • Jeroen Pal

  4 maanden geleden
  Hieronder wordt meerdere malen als oplossing genoemd, bouwen, bouwen, bouwen. Dat is slechts symptoombestrijding en in dit toch al overbevolkte en dichtbebouwde land volstrekt ongewenst. Probleem moet bij de bron worden aangepakt. Overbevolking en immigratie moeten drastisch worden beperkt. Streven naar langzame bevolkingsafname is enige echte oplossing. Daar hoor je in de mainstream media nooit wat over. Altijd alleen maar die hijgerige projectontwikkelaars die roepen: bouwen, bouwen, bouwen.
 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Konden ze dat niet eerder bedenken toen ik 400 gulden per maand http://spaarde.Nu zit ik in een huurwoning en heb ook nog toeslagen,je moet wat!
 • Hans Phitphan

  4 maanden geleden
  Ach, die starters, ze willen alles, maar kunnen niks, alleen nieuwbouw, uiteraard het liefst in de stad, en betaald door de belastingbetaler, zo kan ik het ook, als je het niet kunt betalen, heb je niets in een koopwoning te zoeken, het onderhouden kost heel wat meer dan een huurwoning, als je echt wil, zijn er zat mogelijkheden, maar het betekend wel keuzes maken, en daar gaat het natuurlijk al mis, minder wijzen, en meer naar jezelf kijken, niet mekkeren, maar oplossen
 • H.T. S

  4 maanden geleden
  Gemeenten bouwen "goedkope" woningen, maar ZONDER de grond, daar blijft de gemeente eigenaar van. Enge constructie. Niet doen! De elite kinderen hebben al een woning dankzij de jubelton. Maar gewone mensen kunnen dat niet. Een jongere die modaal verdient? In welke branche? Het is en blijft alleen weggelegd voor de rijke starters en die hebben het niet nodig. Het wordt betaald met belastinggeld van iedereen, dus ook van de lage inkomens en wie profiteren weer ervan? Juist! HT Swier
 • M Waarhold

  4 maanden geleden
  @Arnold Niessen dan valt het u ook op dat er op immens grote vlaktes slechts een paar villa's worden gebouwd. Jan met de Pet wordt gewoon overgeslagen omdat project ontwikkelaars grof geld willen verdienen en Provinciale Staten/Gemeenten hun geen strobreed in de weg ligt. De wijken van woningstichtingen verpauperen omdat men er geen geld meer in wilt steken en dan maakt men plaats voor minder huizen maar wel groter. Die stichtingen verdienen bakken met geld. En begaan zijn met mensen,..met geld.