Volledig scherm
Hondensofa Brandina. Richtprijs: 599 euro, www.luxehondenmanden.be © MiaCara

Luxe poezen verzamelen; zeven keer design voor je huisdier

inspiratieHet is veel dierenliefhebbers een doorn in het oog: het hele huis prachtig ingericht en dan zo’n lelijke plastic dierenmand in de hoek. Kan dat nou niet anders? Natuurlijk wel! Laat je inspireren door zeven designaccessoires voor huisdieren.

Krabpaalcactus

Is het een krabpaal of een cactus? Niemand die het weet, maar de kat wel! (water geven is écht niet nodig) Hij is gemaakt van manillatouw en ontworpen door het merk Designed by Lotte, dat in de collectie ook accessoires heeft voor andere dieren.

Volledig scherm
Krabpaal van Designed By Lotte. 56,06 euro © Bol.com

Vogelkooitafel

Als je niet wil dat je vogel door de kamer vliegt, zul je toch echt op zoek moeten naar een kooi met een goed slot. Je weet nooit wat ze met die snavel allemaal kunnen... De ene kooi is de andere niet en deze vogelkooitafel (een concept) laat zien dat het allemaal niet standaard hoeft te zijn. Creatieve geesten zouden zoiets ook nog zelf kunnen maken!

Volledig scherm
Birdcage Table, concept. © Grégoire de Lafforest

Voerbakken

Voerbakken zien er in veel huishoudens ook inspiratieloos uit. Metalen voerbakken kunnen bovendien op tegels een vervelend geluid geven als de kat of hond ongeremd staat te vreten. In België zit een zaak die leuke voerbakken ontwerpt. Het is voor het dier alleen niet te hopen dat de voerbak wegloopt...

Volledig scherm
Voer- of waterbak met pootjes. 19,90 euro © Purrfect Design

Hamsterhuis

Als je onderstaand hamsterhuis niet kleurrijk genoeg vindt, kun je hem altijd nog schilderen. Gebruik dan wel verf waar de dieren niet ziek van worden. De houten look past overigens soms ook in het interieur. Het hamsterhuis geeft een mooi speels karakter. 

Volledig scherm
Houten hamsterhuis. Richtprijs: 20 euro. © Alibaba

Visvissenkom

Aquariums kunnen een woonkamer levendig en uniek maken. Zeker als ze gekleurde tropische vissen bevatten. Maar meestal blijft de vissenkom vrij traditioneel een kom. Deze kom wijkt af van die norm en heeft de vorm aangenomen van z'n bewoner. Er horen natuurlijk wel wat plantjes in voor zuurstof. 

Volledig scherm
Kitsch Aquarium Giona Big. Richtprijs: 408 euro, www.madeindesign.com © Made in Design

Hondensofa

Sommige honden lijken helemaal klaar voor een avondje Netflix & chill als ze op hun sofa liggen. Deze hondensofa is van het bekende interieurmerk MADE. Afgelopen jaar heeft MADE de collectie uitgebreid met meubels voor huisdieren. Heb je er nog wat meer geld voor over? Dan is de sofa boven dit artikel een goede optie. Kostprijs: 599 euro. Maar dan heeft je hond wel wat!

Volledig scherm
Hondensofa van MADE. 179 euro. © MADE.com