Volledig scherm
Marlou en Maaike © Privéfoto

Maaike geeft jawoord in de budgettrouwjurk

Wanneer ze officieel een geregistreerd partnerschap aangaan, is nog niet bekend. In elk geval ergens dit jaar, het liefst in de zomer. Maar dat Maaike in een witte jurk van de Zeeman verschijnt staat al wel vast. Marlou hoopt er ook nog één te scoren.

Quote

Wat trouwjur­ken betreft hebben we een andere smaak, maar het lijkt ons wel leuk om allebei in dezelfde jurk te verschij­nen

Maaike Jansen

Maandagavond zag het stel de trouwjurk van de textielgigant voor een spotprijs voorbijkomen. Beiden waren ze gecharmeerd van de jurk en daarom was er geen twijfel mogelijk. ,,Wat trouwjurken betreft hebben we een andere smaak, maar het lijkt ons wel leuk om allebei in dezelfde jurk te verschijnen wanneer we ons laten registreren als partners." Dus om 00.00 uur zat Maaike in Breda achter haar laptop in de hoop dat de jurk online zou verschijnen. ,,Ik heb een uur lang de pagina ververst. Daarna heb ik mijn wekker op 7.00 uur gezet."

Maaike had geluk, vriendin Marlou moet nog even wachten. ,,Maat 40 was al uitverkocht, mijn maat was er nog wel. Hopelijk kunnen we die op een later moment nog bestellen."

Volledig scherm
Fred van Leer © ANP
Quote

Zestien trouwjur­ken passen en dan janken omdat je de perfecte hebt gevonden. Voor alle vrouwen is dat een bijzonder moment.

Fred van Leer - stylist

Romantiek
Stylist Fred van Leer noemt het jammer dat door de Zeeman de romantiek van het uitzoeken is verdwenen. ,,Met één druk op de knop krijg je een trouwjurk thuisgestuurd, terwijl het juist zo leuk is om met een vriendin, je moeder en schoonmoeder de perfecte jurk te vinden. Zestien trouwjurken passen en dan janken omdat je de perfecte hebt gevonden. Voor alle vrouwen is dat een bijzonder moment."

De Bredase Maaike beaamt dat. ,,Mocht er ooit nog een bruiloft komen, dan is het een ander verhaal. Dan zou ik het leuk vinden om de jurk geheim te houden voor mijn vriendin."

,,Zo op het oog ziet hij er prima uit, maar voor 30 euro kan je geen hele  mooie stof verwachten en je moet hem toch de hele dag aan. Als je hem dan uittrekt wil je ook fris ruiken voor je man of vrouw. Ik kan niemand in de portemonnee kijken, maar als je geen geld hebt om te trouwen, dan moet je het gewoon niet doen."

Volledig scherm
© ANP
Quote

De jurk is niet heel bijzonder. Hij heeft geen klein mouwtje, terwijl elke vrouw knapper wordt met een mouwtje.

Fred van Leer - stylist

Vermaken
Voor degene die de jurk toch op de kop heeft getikt en het ding aan wil op de grote dag heeft Van Leer nog wel een tip. ,,Ga naar een kleermaker en laat hem perfect op maat maken, ook bij de borsten. Het is belangrijk dat hij heel goed zit." Bovendien kan de kleermaker meteen de broodnodige aanpassingen doen. ,,De jurk is niet heel bijzonder. Hij heeft geen klein mouwtje, terwijl elke vrouw knapper wordt met een mouwtje. Je kan hem ook een stuk korter laten maken of voor een strandjurkje gaan. Het is ook belangrijk om na te denken over hoe je de jurk af stijlt."

Maaike en Marlou hebben daar in ieder geval over nagedacht. Mocht Marlou dezelfde jurk nog op de kop tikken zullen ze er niet precies hetzelfde uitzien op hun dag. ,,We willen wel dezelfde jurk, maar een andere stijl. Met een kettinkje, oorbellen of iets voor in het haar zie je er dan net iets anders uit", aldus Maaike.

Marktplaats

De eerste Zeemanjurk stond dinsdagochtend om 8.10 uur al op Marktplaats. Inmiddels is deze advertentie al meer dan 1000 keer bekeken. In de tussentijd zijn er al tientallen soortgelijke advertenties geplaatst en de afgelopen uren is volgens de website al honderden keren gezocht op 'Zeeman' en 'Zeeman trouwjurk'. Voor de meeste jurken wordt tussen de 35 en 60 euro gevraagd.