Een verkocht-bord aan een woning, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een verkocht-bord aan een woning, foto ter illustratie. © ANP

Makelaarsvereniging komt met keurmerk en website voor ‘eerlijk bieden’ bij aankoop huis

Huizenkopers kunnen vanaf september op sommige woningen bieden via een website met een gecontroleerd systeem, zodat het proces eerlijker en transparanter verloopt. Makelaarsvereniging VBO geeft 1250 aangesloten makelaarskantoren de mogelijkheid om bij wijze van proef mee te doen en daarmee een keurmerk ‘Eerlijk Bieden’ te krijgen.

14 reacties

 • Nimssa

  9 maanden geleden
  Wij van WC-eend..... Wát een flauwekul dat keurmerk
 • Monique Mathlener

  10 maanden geleden
  Mijn nichtje had haar huis bij Estate Zwijndrecht aangeboden om te verkopen, mijn buurvrouw had haar woning daar ook aangeboden bij Estate en die kocht een woning die ook bij Estate te koop stond. Mijn nichtje was de eerste die de woning van de buurvrouw bekeek en een bod deed met een schrijven waarom zij de woning wilde. Mijn buurvrouw wist dat zij zou bieden . Op het moment dat dus bekend zou worden gemaakt wie de hoogste bieding had gedaan zat die van mijn nichtje er niet bij. Bizar ….
 • Mb Van Hoek

  10 maanden geleden
  Ik probeer mijn huis zelf te verkopen ik wil geen oplichter in mijn huis die alleen maar aan zich zelf denkt
 • Van Rossem

  10 maanden geleden
  Ja eigen keurmerk lijkt de slager wel keurt ook zijn eigen vlees wc eend ook.Wat een kul.Iedereen kan en makelaar zijn.
 • Willem Duyvis

  10 maanden geleden
  Was even schrikken wat er gisteren gepresenteerd werd tijdens Radar. In de normale wereld is dat handelen met voorkennis, oplichting en niet integer. Nu zullen niet alle makelaars daar schuldig aanmaken maar het lijkt dat het wijdt verbreid is. Maar waarom zou je een makelaar in dienst nemen? De meeste hebben de ballen verstand van de technische staat van een woning en gebruiken de recente verkopen voor de benchmark. Je kan je huis dus heel goed zelf kopen en verkopen als je wilt. Sgheelt veel!