Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Matthee in zijn camper die in de tuin staat © Johan Van Der Heijden

Man kampeert voor straf op zijn eigen erf, want hij mag zijn huis niet meer in

Patrick Matthee kampeert in een camper op zijn eigen erf, naast zijn afgesloten woning in Zeeland. In een tipi heeft hij een keukentje ingericht. Niet omdat hij bezig is zijn huis te verbouwen, maar omdat hij er niet in mag. Matthee maakte zelf cannabisolie. En dat mag niet. Daarom sloot de burgemeester zijn woning voor drie maanden.

Op tweede pinksterdag werd hij voor een tweede keer ‘betrapt’. De gemeente Reimerswaal beschouwde het huis als een drugspand en besloot de woning voor drie maanden te sluiten. Dat is staande praktijk in Zeeland om de overlast door de aanloop van drugsklantjes weg te nemen. Maar Matthee is geen wietdealer, hij maakte cannabisolie met de werkzame stof THC. Niet te verwarren met de olie die gewoon via de apotheek verkrijgbaar is. Matthee: ,,Dat werkt helemaal niet. Je koopt gewoon olijfolie voor heel veel geld.”

Matthee stapte naar de rechter om de sluiting van zijn huis aan te vechten. Tevergeefs: hij verloor de zaak en afgelopen donderdag moest hij zijn woning verlaten en werd de boel verzegeld. Hij baalt ervan dat hij is neergezet als een drugsdealer omdat de autoriteiten melding hebben gemaakt van ‘harddrugs’.