Volledig scherm
© Thinkstock

Man wacht 26 uur per jaar bij pashokje op vrouw

Mannen gaan niet graag winkelen, zeker niet als ze de kleding van hun vrouw of vriendin moeten beoordelen. Maar ondanks dat staan mannen jaarlijks toch best wel een tijdje op vrouwen te wachten bij het pashokje: gemiddeld zo'n 26 uur.

Dat blijkt uit een rondvraag onder 1000 mannen en evenveel vrouwen tussen de 25 en 45 jaar, uitgevoerd door een Brits winkelcentrum.

68 procent van de mannen wacht bij het pashokje, omdat ze denken dat het hun partner blij maakt, ze offeren zich dus in feite op. 30 procent ziet het winkelen echter een stuk positiever, namelijk als een manier om samen tijd door te brengen. Verder gaf 27 procent van de mannen aan het leuk te vinden om hun mening te geven over de kledingkeuze van hun partner.

Maar dat betekent niet dat alle mannen het leuk vinden om soms urenlang te wachten. Daarom proberen ze zich op andere manieren bezig te houden, vooral met het checken van de voetbalscores (46,6 procent) en Facebook (44 procent). Andere manieren om de tijd te doden zijn eten en drinken, een vriend bellen of gewoon...geduldig wachten.