Martin van Rijn was de afgelopen maanden minister voor Medische Zorg nadat Bruno Bruins uitviel door oververmoeidheid. Hij start 1 september als voorzitter van Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin van Rijn was de afgelopen maanden minister voor Medische Zorg nadat Bruno Bruins uitviel door oververmoeidheid. Hij start 1 september als voorzitter van Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties. © ANP

Martin van Rijn nieuwe voorzitter woningcorporaties: 'Sociale huursector is weer aan zet’

Martin van Rijn wordt de nieuwe voorzitter van Aedes, vereniging van woningcorporaties. Hij is vandaag op een congres door de leden benoemd voor een periode van vier jaar.

  1. Ultieme poging afschaffen verhuurdersheffing: ‘Bouw woningen kan verdubbelen’

    Ultieme poging afschaffen verhuur­ders­hef­fing: ‘Bouw woningen kan verdubbe­len’

    De verhuurdersheffing voor sociale huurwoningen moet snel worden afgeschaft, vinden woningcorporaties, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Woonbond. Samen met de oppositie in de Tweede Kamer voeren ze de druk op, nu uit een onderzoek blijkt dat woningcorporaties hun productieniveau zouden kunnen verdubbelen zonder de belasting. ,,Maak er een crisismaatregel van”, zegt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.