Volledig scherm
Als je niet goed bent in het verzorgen van planten, kan de mobiele telefoon je misschien een handje helpen. © Shutterstock

Met deze apps wordt het verzorgen van planten een eitje

TipsNiet iedereen is gezegend met groene vingers. Sommige mensen lukt het niet om planten levend te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige applicaties voor je telefoon die het een stuk makkelijker maken. Eigen Huis & Tuin licht er drie handige apps uit.

Plantsome

De app Plantsome is gespecialiseerd in kamerplanten. Je zoekt simpelweg de plant op in de app en voert in hoe groot hij is en hoeveel zonlicht hij krijgt. Vervolgens berekent de app hoeveel water hij nodig heeft en hoe vaak. De app geeft een melding wanneer de plant toe is aan een slokje water.

MijnTuin

MijnTuin kun je dan weer gebruiken voor de planten in je tuin. Als je op een plant drukt, krijg je precies de verzorging van de plant en ook andere leuke feitjes te zien. Het is wel veel tekst, maar letterlijk alle planten zijn hier te vinden!

Plantifier: welke plant heb ik?

Soms koop je een mooie plant, maar weet je eigenlijk helemaal niet wat voor een het is en hoe je hem moet verzorgen. Dan kun je gebruikmaken van de app Plantifier. Je uploadt simpelweg een foto van je plant, en andere gebruikers vertellen je welke het is. Je kunt ook zelf anderen helpen met het identificeren van hun planten.

Lees ook: Deze vier planten hebben net zo weinig water nodig als een cactus