Michiel Baeten en Linde van Veenendaal (r) kochten samen met Annah Mossman en Luc Beurskens dit huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Baeten en Linde van Veenendaal (r) kochten samen met Annah Mossman en Luc Beurskens dit huis. © Koen Verheijden

Met vrienden een woning kopen: 'Opeens hadden we veel meer geld te besteden'

Een huis kopen met vrienden, ouders of kinderen. Het kan een oplossing zijn om een fijne woning te bemachtigen in de huidige krappe woningmarkt. Maar het heeft wel wat voeten in de aarde.

10 reacties

 • T. Huisman

  1 week geleden
  Als ouderen kleiner willen wonen kunnen ze zo minder doorstromen en starters ook. Er is ook een sandwich generatie van dat je voor ouderen zorgt als wel voor de jongeren en jongeren die opnieuw weer thuis gaan wonen na jaren op zich zelf te hebben gewoond noemen ze boemerangkinderen. Er is ook een boek verschenen en dat heet eindeloos ouderschap. De Rug is bezet geweest en protesteren er moeten meer betaalbare kamers vrijkomen.
 • jacqueline Schijver

  2 maanden geleden
  Het is gewoon idioot dat het zo moet ! Er moeten meer betaalbare woningen gebouwd worden ,zowel koop als huur! Wij zijn 55+ en willen best kleiner in een appartement,maar dan wel voor wat we nu voor ons huis betalen en niet 300 euro meer en aangezien ze onze huizen toch alleen maar aan alleenstaanden geven die dan ook al 300 meer betalen dan wij blijven we maar zitten. En wij niet alleen vrees ik ,het is zo krom als wat !
 • Agnita Nieuwendijk

  2 maanden geleden
  Volgens mij moeten er meer 3 kamer woningen gebouwd worden kunnen ouderen en jongeren in http://wonen.de ouderen zijn dan ook wel bereid om te verhuizen en maken dan eensgezinds huizen vrij,en voor de jongeren is dat een fijne start woning maar er worden veelal enorme huizen gebouwd die te duur zijn voor de jongeren.
 • Jolanda Denekamp

  2 maanden geleden
  Nou Marcus de Graaf, en dan zijn de kinderen uitgevlogen, moet de ouder verplicht naar een klein hutje en vervolgens is een van de kinderen gescheiden, baan kwijt, of ziek en moet terug naar de ouder. Krijgen ze dan zeer urgent weer meer woonoppervlakte? Blij dat jij niet in de regering zit! Enne, ja, ik ben ook gescheiden en heb een huis gehuurd via een woningbouwvereniging. Binnen 1 maand. Uiteraard geen sociale huurwoning. En 3 jaar later heb ik in m'n uppie een huis van 3 ton gekocht.
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  En dan verliest 1 haar / zijn baan…. En vindt niet snel een nieuwe….
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.