Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Volledig scherm
Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. © ANP

Minister helpt oud-studenten niet met oplossen hypotheekprobleem

Minister van onderwijs Robbert Dijkgraaf kan het probleem voor oud-studenten die geen of een lagere hypotheek krijgen niet oplossen. Dat zei de minister tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer.

31 reacties

 • johan benner

  5 dagen geleden
  Het zou de bevoorrechte jeugd eens sieren te kijken naar de iets minder bevoorrechte jeugd te kijken, die geen studie schuld opbouwen maar direct moeten werken omdat een HBO of hoger ervoor hun niet inzit. Die jeugd werkt hard voor hun gezinnetje en geluk, kunnen niet eens denken aan een koophuis of mooie auto.
 • Ton de Korte

  6 dagen geleden
  Weer een deel van de maatschappij die vraagt om extra gratis geld. Stoppen hiermee. Er is toch een mooie opleiding genoten..... gebruik die dan om verder te komen.
 • Julia van Damme

  6 dagen geleden
  @Eliza de Jongh: Er valt niet zoveel aan te begrijpen; zowel ikzelf als mijn twee kinderen hebben na ons afstuderen nog heel lang gehuurd, eentje is er zelfs nog een aantal jaren gewoon op kamers blijven wonen, dus mijn punt was eigenlijk dat ik de mensen vaak maar verwend vind.
 • Dhr van Dam

  6 dagen geleden
  In Nederland noemen ze dit tegenwoordig 'zelfredzaamheid', wat in de praktijk betekent: 'zoek het zelf maar uit'. En dit nare liberale fenomeen komt echt niet alleen in het onderwijs voor!
 • Eliza de Jongh

  6 dagen geleden
  @Julia van Damme u begrijpt de redenering van Kas van Dam maar ziet nog steeds het probleem niet? Dat begrijp ik dan weer niet. En waarom moeten studenten verplicht twee jaar lang over de afbetaling van hun studieschuld nadenken? Wat voegt deze vorm van 'afzien' toe dan?