Jonge huizenkopers die kunnen worden geholpen door ouders of andere familieleden hebben een voorsprong op starters die er alleen voor staan.
Volledig scherm
Jonge huizenkopers die kunnen worden geholpen door ouders of andere familieleden hebben een voorsprong op starters die er alleen voor staan. © Getty Images

Nieuw huizenplatform exclusief voor mensen die hun eigen huis ook te koop zetten

Huizenplatform Funda gaat concurrentie krijgen van Cirkl, een onlangs gelanceerde site die als unieke voorwaarde heeft dat je alleen kunt zoeken naar te koop staande woningen als je je eigen huis ook te koop zet. Volgens oprichter Jeroen Wilhelm komen er op die manier veel meer huizen op de markt die voorheen ‘onder de radar’ bleven. Makelaars zien er wel brood in, laat branchevereniging VBO weten.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.