Gmak.nl mag geen advertenties meer op Funda.nl zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gmak.nl mag geen advertenties meer op Funda.nl zetten. © Gmak

NVM-makelaars openen aanval op internetmakelaars en eisen Funda-ban

Internetmakelaars die huiseigenaren gedeeltelijk zelf hun woning laten verkopen, zouden per direct moeten worden geweerd op huizenplatform Funda.nl. Dat staat in een brandbrief van alle regionale afdelingen van makelaarsvereniging NVM. Volgens Funda hebben die afdelingen er niets over te zeggen.

12 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Funda is toch een site die alles wat te koop staat, verzamelt, meer niet. Zo'n site is voor huizenkopers juist erg makkelijk, hoeven ze niet alle makelaars af te gaan, alles onder een kap.
 • ab Oosting

  1 jaar geleden
  Dit is een verkeerde reactie van de NVM makelaars - de makelaar moet zich her uitvinden en zich aanpassen aan deze tijd - toen wij ons huis zelf verkochten en alles zelf regelden kregen wij van een bevriende makelaar een negatieve reactie die ik nooit heb begrepen - in principe heb je geen makelaar nodig - je zet je eigen huis te koop - gebruikt documenten van vereniging eigen huis - regelt zelf de taxateur - de notaris - de bank etc. - het kost wat tijd maar dan heb je veel geld verdiend !
 • A.E.J. Burhenne

  1 jaar geleden
  Ik denk dat een makelaar absoluut toegevoegde waarde heeft bij de verkoop en misschien nog wel meer bij een aankoop. De prijs die voor de dienstverlening gevraagd wordt is een ander punt. Op dit moment is in de markt “het makelen” niet echt nodig. Het simpelweg aanbieden is voldoende voor tientallen kandidaat-kopers. Volgens mij is de tijd rijp voor een vaste prijs. In sommige koopcontracten staat nu 1,5% courtage plus 10% van het meerdere boven vraagprijs. Snap niet dat iemand hier in trapt.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  de NVM-makelaars hebben veel geld verdiend over de rug van de gewone man. Nu zijn er betere alternatieven op de markt en dan worden ze bang om hun machtspositie kwijt te raken, en daardoor hun makkelijk verdiende geld. We hebben meer concurrentie nodig, zodat de prijzen betaalbaarder worden. Een goede ontwikkeling.
 • van dongen

  1 jaar geleden
  Funda is een platform, als ze gaan beoordelen wie wel of niet een goede makelaar is en bij hun mag adverteren dan roepen ze daarmee ook een verantwoordelijkheid op zichzelf af en met verantwoordelijkheid komt ook aansprakelijkheid. Denk dat ze dat toch echt zoveel mogelijk willen minimaliseren door zo dicht mogelijk bij het concept te blijven van "openbaar" platform voor elke makelaar.