Volledig scherm
Uit de inzendingen van AD-lezers van voorgaande jaren bleek dat Minions uitermate populair waren. Hoe zou dat dit jaar zijn? © AD

Oh, kom er eens kijken naar deze surprises

FotogalerijEen cadeautje in 'smurfensnot', een stoomboot van papier-maché en een kartonnen computer. De kans is groot dat je een van deze creaties ooit al eens hebt weggegeven. Wil je het dit jaar eens anders aanpakken? Wij geven inspiratie voor een origineel exemplaar. 

Uit onderzoek in opdracht van lootjestrekken.nl blijkt dat 27 procent van de 18-plussers pakjesavond viert door surprises uit te wisselen.  Sinterklaas wordt vooral met het gezin gevierd. Daarbij geeft 44 procent alleen cadeautjes, 56 procent schrijft ook gedichten of maakt een surprise. 

Lang niet iedereen gaat zelf aan de slag met papier en lijm.  Op sintsurprise.com kun je er eentje bestellen. Een surprise kost rond de twintig euro en het meest bestelde knutselwerkje deze sinterklaasperiode is de voetbal. Bestellen kan nog tot en met aankomende woensdag 20.00 uur. Ook Fun en Feest Megastore levert surprises op bestelling. Op Marktplaats is  ook genoeg te vinden voor iedereen met twee 'linkerhanden'.  Particulieren bieden diverse creatieve werkstukken aan voor onder een tientje. 

Wil je wel zelf aan de slag? Blader door onderstaande surprises om inspiratie op te doen of kom op een goed idee op Pinterest.

Uitgeknutseld? Stuur je foto in voor onze Surprisegalerij

Pas op! Jouw naam + foto + uitleg zijn voor iedereen zichtbaar, dus ook  voor diegene voor wie jij een surprise hebt gemaakt.