Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten er 900.000 woningen bij tot en met 2030. Dat getal wordt in twijfel getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten er 900.000 woningen bij tot en met 2030. Dat getal wordt in twijfel getrokken. © Kees Martens/DCI Media

Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.

31 reacties

 • Jack Daniels

  1 week geleden
  @Ben De Koning: Ik kan dat wel uitleggen. Het klopt namelijk niet want vele landen gaan ons voor. Klok en klepel verhaal: Nederland doet veel aan landbouwexport maar het grootste deel daarvan is de sierteelt.
 • Rijn van Dijk

  2 weken geleden
  De vraag is natuurlijk, hebben we te weinig woningen of te veel mensen die voor een een woning in aanmerking komen.
 • ANN LIMBOS

  2 weken geleden
  WAAR gaan ze die zetten ?
 • H.J.A. Rodenburg

  2 weken geleden
  Los van de vraag of er 1 miljoen extra huizen noodzakelijk zijn: Er zijn ca. 7,5 miljoen woningen in Nederland, gebouwd met "gemiddelde" levensduur 100 jaar! Er moeten minimaal 75.000 huizen per jaar worden vervangen/herbouwd! Sinds 2000, is dat aantal niet behaald, laat staan dat er extra woningen zijn bijgekomen! Veel van de wél gebouwde woningen zijn 2e woning/vakantiewoning! Volgens de statistieken is de daadwerkelijke productie ca 50.000. Er is dus wel degelijk een tekort.
 • Henry Janssen

  2 weken geleden
  Nederland is al veel te vol gooi de grenzen dicht en geef illegale geen huizen net als ze in Amsterdam doen. En dan voor Ben De Koning die linkse onzin over de boeren en dat we maar een speldenprik op de landkaart zijn. Maar dankzei onze boeren is er veel minder hongersnood wan al wij de boeren werkelijk weg jagen wie gaat er dan opdraaien voor het verlies aan belasting inkomsten die Nederland verliest en reken er maar op dat we dan nog veel meer ziekten krijgen er is geen land zo streng.