Rob Engelaar
Volledig scherm
© Rob Engelaar

Ongekende prijsverhogingen energie: vanaf 1 oktober is nieuw contract honderden euro's duurder

Opnieuw zijn energieleveranciers genoodzaakt hun tarieven voor gas en elektriciteit fors te verhogen. Nieuwe jaarcontracten zijn vanaf morgen (1 oktober) voor een gemiddeld huishouden honderden euro’s duurder dan vandaag, stellen vergelijkingssites Gaslicht en Independer.

51 reacties

 • Wim Morrison

  1 maand geleden
  Per 1 november gaat het variabel tarief bij Eseent omhoog net als bij vandeBron.. Dit zou Essent niet doen volgens hun woordvoerder..
 • J. Breuer

  2 maanden geleden
  Verschil in b.v. in benzine prijzen tussen Luxenburg/Duitsland en Nederland komt doordat wij (Nederland) het goudmijntje zijn van de E.U. wat betreft de betalingen aan dit monster bedrijf wat geld strooit naar landen die iedereen kent. En zoals altijd. Wij (Nederlanders) slapen en accepteren verder.
 • Marco S. Zelf

  2 maanden geleden
  Wieken van windmolens zijn niet recyclebaar: slecht. Fossiele brandstof maakt de lucht vuil: slecht. Waterkrachtcentrales hebben veel beton nodig: slecht. Zonnepanelen zijn giftig: slecht. Kernenergie zorgt voor gevaarlijke straling: slecht. Alles wat wij bedenken voor energie is slecht en tóch gaan we steeds meer energie verbruiken. Energie is big business, de vrije markt gaat ons heel veel geld kosten. © Europa, macht voor groot geld.
 • Bieton Bunker

  2 maanden geleden
  Frequentie van trein, tram en metro omlaag brengen om stroomprijs te drukken. De ns alleen al verbruikt zo'n 1,2 miljard kilowattuur aan (groene) stroom en er rijden heel wat (flink) lege treinen door het land. En een lagere stroomprijs is fijn voor mijn maandtermijn en daarom mag u wat mij betreft de fiets nemen of voor eigen rekening de auto of scooter. J. Polleke
 • Henry Janssen

  2 maanden geleden
  @ blessing En u pakt al de super giftige accu’s wieken van de windmolens en de zonnepanelen bij u in de tuin. Die zijn net zo giftig en die kunnen ze tot nu toe ook alleen nog maar verpakken en in de grond duwen. Bovendien zien ze er niet uit geven niet genoeg stroom en maken herrie. Dan maar een kerncentrale in de tuin als er dan iets gebeurd gebeurd het ook meteen goed.